x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Scad chiriile pentru locuinţe

Scad chiriile pentru locuinţe

de Daniela Ivan    |    19 Aug 2010   •   00:00

Chiriile apartamentelor din principalele centre universitare din România pornesc de la 100 de euro pe lună la garsoniere şi ajung la 320 de euro la locuinţele cu trei camere, potrivit imobiliare.ro. Portalul a realizat pe baza anunţurilor înscrise pe site o analiză referitoare la situaţia chiriilor în marile centre universitare din ţară, respectiv Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi.

Preţul solicitat pentru închirierea garsonierelor din Bucureşti s-a redus cu 7%, în timp ce pentru apartamentele cu două şi trei camere, scăderile înregistrate au fost de peste 10% în perioada 10 martie-10 august 2010. La Cluj-Napoca, scăderea preţului chiriilor a fost cea mai lentă. Astfel, preţul cerut pentru închirierea garsonierelor şi apartamentelor cu trei camere a scăzut cu puţin peste 6%, iar pentru cele cu două camere cu 3%. La Iaşi, scăderi de 9% au fost înregistrate la garsoniere şi de 7% la apartamentele cu două camere.

Şi în Timişoara proprietarii îşi reduc pretenţiile. Dacă chiriile la garsoniere au scăzut cu 5,5% din primăvară până în prezent, cele practicate la apartamentele cu două şi trei camere s-au micşorat cu 8,8%, respectiv 6,5%.

×
Subiecte în articol: economic