x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Schimbari la varful Orange

Schimbari la varful Orange

29 Iul 2004   •   00:00

Actualul directorul general al Orange Romania, Bernard Moscheni, a fost propus luni la conducerea companiei belgiene de telefonie mobila Mobistar, potrivit cotidianului La Libre Belgique.

Orange Romania nu a comunicat insa vreo posibila modificare in conducerea companiei, motivand ca in acest moment "nu exista inca o decizie oficiala a grupului Orange". Richard Moat, fost CEO al Orange Danemarca, are mari sanse de a-l inlocui pe Moscheni, care a condus activitatea Orange Romania de patru ani si care, la randul sau, il va schimba in Belgia pe Bernard Ghillebaert. Candidatura este singura supusa aprobarii Consiliului de Administratie al Mobistar. Actualul director al filialei din Romania a grupului Orange activeaza in cadrul France Telecom din 1992. El a mai lucrat inainte timp de 11 ani pentru grupul Renault si trei ani pentru grupul Suez. Anterior sosirii in Romania, Moscheni a detinut, timp de doi ani si jumatate, functia de director financiar din partea France Telecom in cadrul companiei de telefonie Telemex din Mexic. Moscheni a fost numit in 1997 director financiar, juridic si administrativ al companiei de telefonie mobila MobilRom. In luna aprilie a anului 2002, MobilRom a devenit Orange Romania.

FILIALA BELGIANA. Mobistar este al doilea operator de telefonie mobila din Belgia. Compania a anuntat la inceputul acestei saptamani nominalizarea lui Bernard Moscheni, actualul director al Orange Romania, pe postul de director general. Moscheni urmeaza sa preia aceasta functie incepand de la 1 octombrie, anul curent. Bernard Ghillebaert, cel care a condus pana acum filiala belgiana de telefonie mobila a grupului Orange, urmeaza sa treaca in structura de conducere a Orange Marea Britanie. Mobistar este filiala belgiana a grupului Orange si, totodata, filiala de telefonie mobila a France Telecom, actionarul majoritar al grupului. (C.B.)

×
Subiecte în articol: economic orange