x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Service-urile cu preturi ridicate vor iesi de pe piata

Service-urile cu preturi ridicate vor iesi de pe piata

23 Feb 2010   •   00:00

Plata despăgubirii în baza unei poliţe RCA înainte de repararea autovehiculului avariat va creşte concurenţa între service-urilor auto, cu impact asupra tarifelor, calităţii serviciilor şi lucrărilor efectuate, susţin asigurătorii. Astfel ca, service-urile cu preturi prea mari vor fi fortati sa iasa de pe piata.

"Păgubiţii RCA, circa 500.000 în fiecare an, se vor prezenta la asigurător şi, după evaluarea daunei, vor primi o sumă de bani drept despăgubire. Ulterior, ei vor căuta un service pentru repararea autovehiculului. Aici intervine concurenţa. Practic, service-urile se vor «bate» pentru aceşti clienţi. Unităţile care practică preţuri ridicate, la o calitate îndoielnică vor ieşi de pe piaţă", a declarat pentru Mediafax, directorul unuia dintre cei mai mari jucători din această piaţă.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a anunţat, luni, că a modificat Normele privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule (RCA).
Astfel, persoanele păgubite în urma unor accidente auto vor putea primi despăgubiri de la asigurătorul RCA al vinovatului înainte să îşi repare autovehiculul, suma fiind calculată pe baza preţurilor utilizate de service-urile auto sau a unor cataloage de specialitate.

Totodată, despăgubirea va fi achitată în termen de maximum 10 zile de la depunerea ultimului document necesar stabilirii răspunderii şi cuantificării daunei, comparativ cu 15 zile, cât era anterior.

×
Subiecte în articol: asigurari redactie rca