x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Sezonul estival este compromis

Sezonul estival este compromis

de Daniel Stan    |    10 Iul 2009   •   00:00

Românii preferă să mergă la mare în străinătate, în detrimentul litoralului românesc. În timp ce la noi în ţară se înre­gistrează cel mai slab sezon estival din ultimii nouă ani, numărul românilor care pleacă în vacanţă în străinătate este acelaşi ca şi anul trecut.



"Este cel mai slab an din 2000 până acum. A fost o perioadă când au repornit motoarele pe litoral, fapt care s-a întâmplat în jurul anului 2000. Imediat după ce a fost făcută privatizarea, turismul a început să-şi revină. Însă 2009 e un an foarte slab", a spus Daniel Vasilescu, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Hotelierii de pe Litoral se plâng de lipsa turiştilor, dând vina, bineînţeles, pe criza economică. Mai mult, potrivit estimărilor specialiştilor în domeniu, anul acesta se aşteaptă o reducere a gradului de ocupare al hotelurilor de pe litoralul românesc, în medie, cu 12% faţă de anul trecut. Specialiştii în domeniu sunt de părere că demararea unei campanii de promovare a turismului intern în plin sezon estival nu ajută cu nimic, deoarece oamenii şi-au făcut deja planurile pentru petrecerea vacanţei. În aceste condiţii, Ministerul Turismului vrea să demareze în plin sezon o campanie de promovare, lucru inutil, de altfel, pentru turismul estival din acest an. "Campania «Turist în România», derulată de Ministerul Turismului, vine puţin cam târziu. Cei mai mulţi potenţiali turişti şi-au făcut deja planurile de vacanţă", a spus Vasilescu. Daniel Vasilescu speră ca această campanie de promovare să susţină, măcar, turismul de iarnă.

×
Subiecte în articol: economic