x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Sfaturi pentru agricultori. Cum cultivăm fasolea

Sfaturi pentru agricultori. Cum cultivăm fasolea

02 Apr 2017   •   21:06
Sfaturi pentru agricultori. Cum cultivăm fasolea

Sunteți agricultori sau aveți doar o palmă de pământ la țară și vreți să o întrebuințați cât mai eficient? Astăzi aveți sfaturi despre cum cultivăm fasolea, una dintre lucrările agricole importante ale sezonului fiind chiar aceasta.

Pregătirea terenului

Primăvara, la începutul lunii aprilie se aplică o lucrare de discuit şi grăpat în vederea pregătirii patului germinativ. (Asta după ce în prealabil, toamna, după eliberarea terenului de resturi vegetale, se realizează o arătură adâncă de 28-32 cm. Pentru ca solul să fie fără buruieni se realizează o erbicidare preemergentă).

Dat fiind faptul ca fasolea este o specie sensibilă la atacul bolilor şi dăunătorilor se recomandă o rotaţie anuală. Bune premergătoare sunt culturile de tomate, ardei, vinete, ţelină.

Te-ar putea interesa și 
Falsificarea mierii
Reguli pentru transhumanţa ovinelor
Întreţinerea plantaţiilor de cais

Semănatul

Pentru prevenirea răspândirii atacului gărgăriţei fasolei seminţele ce urmează să fie semănate se vor trata chimic de către personal autorizat sau termic timp de 5-6 zile cu temperaturi de -3ºC.

Semănatul se face pe teren bine mărunţit, când în sol se realizează temperaturi de 14-16 C, frecvent în perioada 20 aprilie – 10 mai.

Fasolea pitică se seamănă în..................

Citește mai departe despre cum se cultivă fasolea, cum se îngrijește și cum se recoltează.

×