x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Studiul BNR. Se va restrânge gradul de îndatorare?

Studiul BNR. Se va restrânge gradul de îndatorare?

de Daniela Ivan    |    18 Iun 2018   •   12:30
Studiul BNR. Se va restrânge gradul de îndatorare?

Banca Naţională a României va face un studiu detaliat  privind gradul de îndatorare a populației, urmând să prezinte Comitetul Național pentru Supraveghere Macroprudențială informațiile necesare pentru prevenirea creșterii excesive a creditării și îndatorării populației.

" Nu a fost şi nu este este o intenţie a BNR de a limita creditarea. A fost o discuţie în cadrul Consiliului Naţional pentru Supraveghere macro prudenţială vizavi de această analiză pe care BNR trebuie să o efectueze, o analiză a pieţei în general a profilului celui care doreşte un împrumut, care se creditează, zona pentru care este nevoie”, a declarat Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Acesta a adăugat că abia după ce va fi prezentată analiza în Comitet se va căuta cea mai bună variantă. Din Comitetul Macroprundenţial fac parte câte trei reprezentanţi de la următoarele instituţii: Banca Naţională, Ministerul Finanţelor şi ASF. 

 

Poziţia mea o ştiţi - sunt adeptul libertăţilor ca oamenii să se împrumute pentru nevoile curente pe care le au pentru că fără creditare piaţa în sine nu se mişcă, a declarat Eugen Teodorovici

×