x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie SUA impun noi sancţiuni celor implicaţi în tranzacţii cu petrol din Siria

SUA impun noi sancţiuni celor implicaţi în tranzacţii cu petrol din Siria

07 Sep 2018   •   07:05
SUA impun noi sancţiuni celor implicaţi în tranzacţii cu petrol din Siria

Departamentul Trezoreriei Statelor Unite a anunţat joi sancţiuni împotriva a patru persoane şi cinci entităţi despre care susţine că au facilitat livrări de petrol din Siria şi finanţarea guvernului de la Damasc, transmite Reuters. Toate proprietăţile acestora din SUA sunt blocate, iar cetăţenilor americani le este interzis să facă afaceri cu firmele şi persoanele respective. 

 

Unul din cei sancţionaţi, Muhammad al-Qatirji, şi compania sa de transport au contribuit la comerţul cu carburanţi între guvernul sirian şi Statul Islamic. Potrivit Trezoreriei americane, al-Qatirji are relaţii apropiate cu preşedintele Siriei, Bashar al-Assad şi a colaborat direct cu jihadiştii. Reţeaua sa de achiziţii acţionează în Siria, Liban şi Emiratele Arabe Unite, iar firma sa a livrat în Siria şi arme din Irak. 

Pe lista de sancţiuni figurează şi Abar Petroleum Service SAL, parte a unei reţele internaţionale care a intermediat anul trecut livrări de produse petroliere către Siria în valoare de peste 30 de milioane de dolari. Din reţeaua respectivă mai fac parte Adnan Al-Ali, Sonex Investments din Emiratele Arabe Unite, Nasco Polymers & Chemicals din Liban şi Fadi Nasser, preşedintele consiliului de administraţie al Nasco, care a primit milioane de dolari pentru a organiza livrarea a mii de tone de carburanţi către Siria. 

Firma International Pipeline Construcţion a fost sancţionată pentru că este deţinută sau controlată de Hesco Engineering, care facilitează plăţi din Siria. "Statele Unite vor continua să îi vizeze pe cei care facilitează tranzacţii cu regimul criminal al-Assad şi sprijină ISIS (Statul Islamic - n. red.)", a declarat secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin. AGERPRES

×
Subiecte în articol: sua sanctiuni siria tranzactii petrol