x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tăriceanu vrea să dărăme Romexpo

Tăriceanu vrea să dărăme Romexpo

de Daniela Ivan    |    27 Oct 2007   •   00:00
Tăriceanu vrea să dărăme Romexpo
Sursa foto: KARINA KNAPEK/

Premierul Tăriceanu se amestecă iar in activitatea sistemului cameral. Ieri a cerut Camerei de Comerţ a Romăniei să dărăme complexul expoziţional Romexpo.


Premierul Tăriceanu se amestecă iar in activitatea sistemului cameral. Ieri a cerut Camerei de Comerţ a Romăniei să dărăme complexul expoziţional Romexpo.


Fără să ţină cont că Romexpo este o societate comercială privată, Tăriceanu a cerut ieri Camerei de Comerţ a Romăniei, unul dintre acţionarii complexului, să-l dărăme din temelii: "Aveţi complexul Romexpo, care a fost făcut in anii ’60, care e complet depăşit, care e mobilat numai cu gherete şi cu bojdeuci, care ar trebui tot ras şi făcut un complex modern, pentru că este in oraş". Mai mult, Tăriceanu a precizat că, dacă nu ar fi prim-ministru, ar dărăma chiar el Romexpo. Insă a uitat să spună că de trei ani o grupare de liberali, apropiaţi domniei sale, atacă prin toate metodele Camera de Comerţ a Romăniei şi, mai nou, Camera de Comerţ Bucureşti, acţionarii care deţin impreună 70% din Romexpo. Ţinta acestor atacuri: chiar complexul expoziţional.


PROBLEMÃ.... Ceea ce nu ştie Tăriceanu este că pentru pavilioanele Romexpo există un plan de modernizare cu termen de finalizare 2012. Şi că lucrările de ridicare a două noi pavilioane nu pot demara, pentru că Primăria nu eliberează autorizaţia de construcţie. "Am lansat incă din 2006 un plan de modernizare etapizat, finanţarea ridicăndu-se la 18 milioane de euro. Din păcate, primarul Sectorului 1 al Capitalei nu ne-a eliberat incă autorizaţia de construire pentru două pavilioane noi", ne-a declarat George Cojocaru, preşedintele Romexpo. El a adăugat că nu se poate trece cu buldozerele peste Romexpo pentru că există un program expoziţional contractat pentru fiecare an şi trebuie respectat, Romexpo fiind un brand internaţional.

×
Subiecte în articol: economic Romexpo