x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tarifele pentru apeluri telefonice la puncte fixe vor scădea cu 30%

Tarifele pentru apeluri telefonice la puncte fixe vor scădea cu 30%

28 Iul 2020   •   12:44

Tarifele pentru apeluri la puncte fixe vor scădea cu 30%, de la 1 noiembrie 2020, ajungând la cel mult 0,098 eurocenţi/minut, transmite Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

"ANCOM a dezbătut, în cadrul unei şedinţe online a Consiliului Consultativ, reducerea cu 30% a tarifului maxim de terminare a apelurilor la puncte fixe. Astfel, începând cu data de 1 noiembrie 2020, noul tarif maxim pentru terminarea apelurilor la puncte fixe va fi de 0,098 eurocenţi/minut.

Noul tarif a fost determinat în urma actualizării mai multor parametri ai modelului de calculaţie a costurilor de tip LRIC pur, metodă utilizată pentru stabilirea tarifului actual, precum şi a costului capitalului", precizează ANCOM.

Lista celor 31 de operatori de telefonie fixă cărora li se aplică măsurile de reglementare se află pe pagina de internet a autorității.

Prevederile Directivei (UE) 2018/1972, care a intrat în vigoare la 20 decembrie 2018, arată că se vor institui tarifele maxime de terminare a apelurilor la puncte mobile și la puncte fixe, unice la nivelul UE, vor fi instituite până la 31 decembrie 2020.

Măsura propusă de ANCOM va fi supusă procesului de consultare europeană. 

×
Subiecte în articol: ANCOM tarife telefonice