x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Taxa auto / Procedura de restituire, aprobată

Taxa auto / Procedura de restituire, aprobată

de Florina Zainescu    |    06 Mar 2009   •   00:00

Persoanele care au plătit taxa auto triplă pentru maşinile cumpărate înainte de 15 decembrie 2008, dar înmatriculate după această dată, pot depune cereri de restituire a banilor însoţite de cartea de identitate a maşinii.



Ordinul prin care Ministerul Finanţelor şi cel al Mediului au aprobat procedura de restituire a diferenţei de bani a fost parafat şi publicat ieri în Monitorul Oficial. Documentul prevede că stabilirea diferenţei se face prin decizie de restituire de organul fiscal de care aparţine persoana în cauză. Aceasta trebuie să depună o cerere de restituire, însoţită de cartea de identitate a vehiculului şi de certificatul de înmatriculare, ambele în original şi copie, precum şi de documentul care atestă plata taxei triplate. În cazul autovehiculelor în leasing, la cererea de restituire trebuie anexate documentele menţionate în copii conform cu originalul, pe baza propriei declaraţii. De asemenea, cei care cer restituirea diferenţei de taxă trebuie să prezinte şi acte din care să reiasă că au achiziţionat maşina înainte de 15 decembrie 2008.

Termenul de soluţionare a cererilor de restituire este de 45 de zile de la data înregistrării solicitării la organul fiscal. Dacă acest termen este depăşit, solicitantul are dreptul la dobândă din ziua următoare expirării termenului legal de soluţionare. Dobânzile vor fi suportate din bugetul Fondului pentru Mediu.

×
Subiecte în articol: economic restituire