x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tensiuni comerciale SUA-UE. O navă cu grâu polonez împiedicată să descarce în Portul Houston

Tensiuni comerciale SUA-UE. O navă cu grâu polonez împiedicată să descarce în Portul Houston

de Redacția Jurnalul    |    12 Aug 2023   •   21:20
Tensiuni comerciale SUA-UE. O navă cu grâu polonez împiedicată să descarce în Portul Houston

O navă care transporta grâu din Poloni a fost reținută în Portul Huston. Decizia autorităților vamale americane ar putea crea tensiuni cu UE, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Nava Yochow a plecat din Polonia pe 13 iulie și a ajuns în Portul Houston pe 6 august. Aceasta are o încărcătură de circa 30.000 de tone de grâu dar nu o poate descărca din cauza acuzațiilor vameșilor americani despre o posibilă contaminare cu plumb. Întoarcerea navei ar putea dat naștere la tensiuni cu UE.

Totodată, alte două nave poloneze, cu încărcături de  29.000 de tone de grâu și 33.000 de tone de grâu, se află pe drum. 

Statele Unite auâ acuzat, anterior, mai multe state că resping navele americane, una dintre aceste țări fiind China. 

SUA a reînceput să importe cereale din UE deoarece seceta a provocat creșterea prețurilor. Se pare că există suficient grâu autohton pentru a satisface cererea de făină dar sunt mai ieftine importurile din Polonia decât transporturile de-a lungul țării. 

Importurile de cereale nu sunt văzute cu ochi buni de fermierii locali care sunt afectați de Federația Rusă, cel mai mare exportator mondial de grâu. 




 

×
Subiecte în articol: sua ue grău nava Polonia houston cereale tensiuni