x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tipuri de remorci pe care ar trebui să le cunoști

Tipuri de remorci pe care ar trebui să le cunoști

06 Noi 2023   •   16:26
Tipuri de remorci pe care ar trebui să le cunoști

Remorcile sunt foarte frecvent utilizate, atât de companii, cât și de persoane fizice. Pentru firmele de transport sunt foarte utile, deoarece le permite să aibă spațiu suplimentar pentru marfă. În funcție de natura și funcționalitățile lor, putem distinge clar între 5 tipuri de remorcă. Le cunoașteți pe toate?

În primul rând, ce se înțelege prin remorcă?

Definiția pe care o dă Wikipedia pentru o remorcă este următoarea: „Vehicul de marfă nemotorizat, care constă cel puțin dintr-un șasiu, roți, suprafață de încărcare și, în funcție de greutate și dimensiuni, propriile frâne.” Definiție clară și simplă pentru a înțelege cu ușurință.

Remorcile oferă o flexibilitate foarte importantă pentru o companie de transport. Acestea oferă posibilitatea de a alege, dacă este nevoie sau nu de mai mult spațiu de marfă. Fiecare tip de remorcă are caracteristici diferite. În funcție de utilizarea care i se va acorda și de nevoile companiei, va fi necesar un tip sau altul.

Alegerea remorcii sau semiremorcii potrivite depinde de mai mulți factori, cum ar fi tipul de încărcătură, distanța care trebuie parcursă și reglementările locale. În plus, este important să aveți un vehicul de remorcare adecvat și un șofer instruit pentru o manevrare adecvată și siguranță pe drum.

Pe scurt, remorcile și semiremorcile sunt vehicule auxiliare care permit transportarea încărcăturilor în mod eficient și în siguranță. Sunt utilizate în diferite industrii și există diferite tipuri concepute pentru a satisface nevoi specifice. De la produse neperisabile la alimente perisabile, animale sau utilaje, remorcile sunt un instrument fundamental în transportul mărfurilor dintr-un loc în altul. Alegerea corectă a remorcii sau semiremorcii este crucială pentru a asigura siguranța și eficiența transportului de mărfuri.

Remorcă cu cuplare. Denumită și remorcă completă. Este cea mai comună pentru autoturisme. Așadar, este cea care se folosește, de obicei, în sectorul privat și în flotele comerciale.Este formată din minim două osii și cel puțin o axă de direcție. Transmite o sarcină mai mică de 100 kg vehiculului care o remorcă. Bila de prindere poate fi:

Fixă: este cel mai simplu și mai ieftin, folosit în mod normal de persoane fizice.

Detașabil: este mai sofisticat, deoarece vă permite să ascundeți cârligul atunci când nu va fi folosit.

Monobloc: este cel mai folosit de vehiculele industriale și de toate terenurile datorită unei mai mari rezistențe.

Remorcă cu axă centrală. Remorca cu axă centrală se caracterizează prin faptul că are axe situate în apropierea centrului de greutate al autovehiculului. Dispozitivul său de cuplare nu se poate mișca pe verticală față de remorcă.

Semiremorcă. Aceasta este ceea ce înțelegem de obicei prin remorcă. În acest caz, remorca nu are axă față. Este cuplată direct la vehiculul de tracțiune, transmițându-i o parte din sarcina acestuia.
Remorcă agricolă. Acesta este tipul de remorcă cu o utilitate mai specifică. După cum indică și numele, este cel care este atașat mașinilor destinate lucrărilor agricole. De-a lungul anilor a devenit un element esențial în orice activitate din domeniu.

Caravană. În final, vorbim despre un tip de remorcă foarte diferit de restul: rulota. Utilizarea sa este exclusiv între persoane fizice, deoarece constituie o casă mobilă în sine. Interiorul unei rulote are, de obicei, tot ce este necesar pentru a locui în ea: dormitor, bucătărie, baie.

Acestea sunt cele 5 tipuri de remorcă. Niciuna nu este în mod evident mai bună decât celelalte. În funcție de nevoile sau preferințele fiecăruia, se poate achiziționa un model sau altul, fie că sunt remorci sau semiremorci rulate.

×