x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Titlurile de stat Tezaur pot fi cumpãrate și în luna octombrie 2021. Care sunt dobânzile

Titlurile de stat Tezaur pot fi cumpãrate și în luna octombrie 2021. Care sunt dobânzile

01 Oct 2021   •   17:08
Titlurile de stat Tezaur pot fi cumpãrate și în luna octombrie 2021. Care sunt dobânzile

Ministerul Finanțelor emite, trei noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur începând cu 4 octombrie 2021. Acestea vor avea scadența la 1, 3 și 5 ani și dobânzi de 3,50%, 4,00% și 4,40%.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate între 04 – 27 octombrie 2021 de la unitățile Trezoreriei Statului, iar între 04 – 26 octombrie 2021 pentru mediul urban și 04 – 25 octombrie 2021 pentru mediul rural, prin Compania Națională Poșta Română.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Tezaur