x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Topul celor mai atractive zone rezidenţiale

Topul celor mai atractive zone rezidenţiale

de Daniela Ivan    |    09 Feb 2012   •   21:00
Topul celor mai atractive zone rezidenţiale

Cartierul Titan din Capita­la, Astra din Brasov, To­mis Nord si Faleza Nord din Constanta, Li­povei, Girocului si Ara­dului din Timisoara si cartierul Nicolina din Iasi conduc in topul celor mai dinami­ce zone reziden­tiale, intocmit de site-ul www.imobiliare.ro. La categoria, cele mai ieftine apartamente conduc: Rahova din Bucuresti, Dambovita din Timisoara, Triaj din Brasov, Manastur din Cluj, Poarta 6 din Constanta, Podu Ros din Iasi, potrivit acestui clasament.

'Pe langa amplasament, vechimea apar­tamen­tului, modul in care este construit si gradul de confort determina dife­ren­te uriase de pret pentru unitati cu acelasi numar de camere situate in ace­lasi oras', potrivit sursei citate. Cele mai ieftine apartamente din Ca­pitala se gasesc in Rahova, unde pretul mediu solicitat pentru apartamentele vechi si noi, 893 euro/mp util, este cu 24% mai mic decat pretul mediu solicitat in luna ianuarie conform indicelui imobiliare.ro calculat la nivelul apartamentelor din toate cartierele Bucurestiului. Aici, pretul garsonierelor vechi porneste de la 20.000 de euro, un apartament cu doua camere poate fi gasit de la 32.000 de euro, iar o unitate cu trei camere poate fi gasita chiar si la 45.000 de euro.

Cele mai scumpe apartamente din Capitala sunt in Kiselff-Aviatorilor, unde pretul mediu cerut pentru unitatile vechi si noi scoase la vanzare, 1.520 euro/mp util, este cu aproape 30% mai ridicat decat pretul mediu calculat la nivelul intregului oras. Aici, pretul unei garso­niere noi poate urca pana la 100.000 de euro, pretul unui apartament cu doua camere poate depasi 250.000 de euro, iar un apartament de lux cu trei camere poate fi cumparat chiar si cu 1 milion de euro. Cea mai dinamica zona din Capitala, din punct de vedere al numarului de oferte in acest inceput de an, este Titan. In intervalul 1-31 ianuarie au existat 840 de oferte care vizau vanzarea apartamentelor in acest cartier.

×
Subiecte în articol: economia