x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Traficul aerian internaţional de pasageri a crescut cu 9,5% în februarie

Traficul aerian internaţional de pasageri a crescut cu 9,5% în februarie

30 Mar 2010   •   00:00

Traficul aerian internaţional de pasageri a crescut cu 9,5% în februarie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, evoluţia indicând continuarea îmbunătăţirii cererii pentru călătorii, potrivit Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

"Ne îndreptăm în direcţia bună. În 2-3 luni, industria ar trebui să revină la nivelul pe care l-a avut traficul aerian în perioada de dinaintea crizei. Aceasta nu este încă o revenire completă. Obiectivul este de a ajusta operaţiunile la cei doi ani în care activitatea nu a avansat", a declarat directorul general al IATA, Giovanni Bisignani, într-un comunicat al asociaţiei.

Luna trecută, gradul de ocupare al curselor de pasageri a crescut la 75,5%. Ajustat sezonier, indicatorul a fost de 79,3%. Februarie reprezintă, în mod normal, cea mai slabă lună pentru călătorii, notează asociaţia.

IATA atrage atenţia, însă, că traficul de pasageri din februarie 2009 a fost influenţat de recesiunea economiei mondiale. Cererea pentru călătorii ar trebui să se majoreze cu încă 1,4% pentru a reveni la nivelurile anterioare crizei, subliniază asociaţia.

Transportatorii aerieni din Europa au reportat cea mai redusă creştere a traficului de pasageri dintre companiile reprezentate de IATA, de 4,3%. Performanţele slabe reflectă problemele economice alte statelor europene, creşterea şomajului şi grevele angajaţilor din industria de profil. Capacitatea de transport a operatorilor aerieni din Europa s-a diminuat cu 0,5% în perioada analizată.

IATA include circa 230 de operatori aerieni, care asigură 93% din traficul aerian internaţional.

 


×
Subiecte în articol: redactie