x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tranşa a doua: FMI a livrat încă 1,8 miliarde de euro

Tranşa a doua: FMI a livrat încă 1,8 miliarde de euro

23 Sep 2009   •   00:00

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a virat, azi, banii aferenţi celei de-a doua tranşe din împrumutul stand-by, respectiv echivalentul a 1,85 miliarde de euro, din care jumătate au intrat la rezerva valutară a Băncii Naţionale a României şi jumătate în contul Trezoreiei statului aflat la BNR.

"Suma destinată acoperirii deficitului bugetar a fost virată în dolari, echivalentul a 859 milioane Drepturi Speciale de Tragere (DST). Astfel, Trezoreria a primit 1,359 miliarde dolari", a declarat secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice Bogdan Drăgoi.

Boardul FMI a aprobat, marţi, scrisoarea suplimentară la acord, cea de-a doua tranşă, din care jumătate va merge la acoperirea deficitului bugetar, dar şi recomandări care trebuie avute în vedere de următoarea misiune de experţi care va veni la Bucureşti pentru a doua evaluare.
A doua tranşă, în valoare de 1,718 miliarde DST, echivalentul a 1,85 miliarde de euro, din împrumutul de la FMI, a fost pusă la dispoziţia României în mai puţin de 48 de ore de la aprobare.

Potrivit memorandumului tehnic de înţelegere la acordul cu FMI, a treia tranşă, de 1,409 miliarde DST (aproximativ 1,5 miliarde euro), ar urma să fie acordată în luna decembrie.

×
Subiecte în articol: redactie