x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie TV Nova costa 642 milioane $

TV Nova costa 642 milioane $

14 Dec 2004   •   00:00

Central European Media Enterprises (CME) va prelua un pachet majoritar de actiuni la postul ceh de televiziune TV Nova.

BANI MULTI. Valoarea tranzactiei este de 642 milioane dolari (482 milioane euro), se arata intr-un comunicat al companiei. Din aceasta suma, grupul american CME va plati companiei PPF - actualul proprietar al TV Nova - 529 milioane de dolari sub forma de lichiditati si 3,5 milioane de actiuni CME. Directorul executiv al CME, Michael Garin a aratat ca preluarea TV Nova va avea ca efect dublarea veniturilor CME si va majora in mod semnificativ profitul. Pe de alta parte, Garin a adaugat ca PPF va deveni astfel al doilea actionar ca marime al CME. Primul actionar al CME este omul de afaceri american Ronald Lauder (foto).

EXTINDERE. Pana la achizitia postului ceh, CME acoperea o piata de 75 de milioane de potentiali telespectatori. In baza acordului, CME va prelua 85% din participatiile PPF la companiile controlate de acest grup care sunt implicate in activitatile de operare ale TV Nova. Achizitionarea TV Nova, ale carei programe sunt urmarite in Cehia pe o piata de aproximativ zece milioane de telespectatori, va permite extinderea prezentei CME la sase tari din Europa Centrala si de Est, cu un total de 85 de milioane de telespectatori potentiali.

PRO TV. In Romania, CME este principalul actionar al posturilor de televiziune PRO TV, Acasa TV si PRO Cinema. De asemenea, CME detine posturi de televiziune in alte patru tari din Europa Centrala si de Est: Croatia (Nova TV), Slovacia (Markiza), Slovenia (POP TV, Kanal A) si Ucraina (Studio 1+1).

×
Subiecte în articol: economic milioane nova