x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Udrea a înfiinţat o nouă direcţie

Udrea a înfiinţat o nouă direcţie

26 Aug 2010   •   00:00

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus de Elena Udrea, a înfiinţat Direcţia Generală Turistică, la nivelul ministerului, care va gestiona investiţiile, promovarea, autorizarea, controlul, privatizarea şi post-privatizarea în domeniul turismului, potrivit unui comunicat al MDRT.



Guvernul României a aprobat Hotărârea pentru restructurarea şi reorganizarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, în care este prevăzută înfiinţarea noii Direcţii.

Prin actul normativ, atribuţiile ministerului au fost completate prin îndeplinirea rolului de autoritate naţională responsabilă cu elaborarea, coordonarea şi implementarea programului pentru definirea şi promovarea brandului turistic naţional şi acordarea avizului tehnic de specialitate pentru programele de formare profesională aferente profesiilor/ocupaţiilor din sectorul turism, hoteluri, restaurante, pentru care există cerinţe speciale la organizarea pregătirii profesionale.

Totodată, au fost restructurate şi desfiinţate 10 posturi aferente cabinetelor secretarilor de stat, posturi care se adaugă celor 158 restructurate în luna mai 2010. Astfel, numărul maxim de posturi aprobat pentru funcţionarea instituţiei este de 675, exclusiv demnitarii şi posturile aferente Cabinetului ministrului.

De asemenea, la numărul maxim de posturi aprobat se adaugă 50 de posturi destinate consilierilor pentru afaceri europene.

×
Subiecte în articol: economic