x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Udrea a suspendat programul de 100.000 de locuinţe ANL după ce a rămas fără bani

Udrea a suspendat programul de 100.000 de locuinţe ANL după ce a rămas fără bani

19 Aug 2010   •   00:00

Elena Udrea a anunţat suspendarea programului prin care dorea construirea a 100.000 de locuinte prin ANL până la finele mandatului, după ce bugetul ministerului a fost redus cu 10%, a anunţat ministrul Dezvoltării la Dorohoi.

Odată cu acest program a fost suspendat şi cel legat de construcţia de săli de sport sau realizarea celor 10.000 de kilometri de drumuri judeţene.
"Vom limita anumite investiţii pe care de la începutul anului le redusesem oricum, pentru că de la început am avut un buget mai mic pe 2010, cu 31%, decât cel din 2009, cum ar fi investiţiile în sălile de sport. Anul acesta se făceau doar sălile de sport începute anul trecut, acum probabil că vom face şi mai puţine decât ne propuseserăm. Din păcate nu am avut posibilitatea să avem bani pentru drumuri judeţene, am sperat, pentru că toată lumea aşteaptă să se facă construcţii de drumuri judeţene, dar nu s-au primit bani pentru acest fel de lucrări. Nu am putut finanţa lucrări de apă mai mult decât ne-am propus la începutul anului", a declarat Udrea.

Un alt program suspendat este şi cel de reabilitare termică a locuinţelor, dar în acest caz s-a găsit o alternativă, aceea prin care proprietarii se pot angaja să ia credite de la CEC pe o perioadă de cinci ani, din care vor plăti doar ratele, dobânda fiind suportată în întregime de minister, iar statul va fi garant.

Recenta rectificare bugetară a redus bugetul ministerului cu 168,6 milioane de lei.

×
Subiecte în articol: economic