x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Udrea cumpără iPhone 4 din bani UE

Udrea cumpără iPhone 4 din bani UE

de Elena Stan    |    21 Noi 2011   •   21:00
Udrea cumpără iPhone 4 din bani UE

Pe langa realizarea de drumuri, scoli, bazine de inot sau lucrari de apa si canalizare, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), condus de Elena Udrea, cumpara din fonduri europene telefoane iPhone 4 pentru cativa dintre angajatii institutiei. Rasfatatii care vor primi smartphone de serviciu sunt angajatii Autoritatii de Management pentru Programul Operational Regional. Prin acest departament, MDRT gestioneaza exact proiectele implementate cu fonduri europene.

Din cele doua oferte inregistrate de MDRT pentru aceasta licitatie, venite de la Orange si Vodafone, a fost desemnata castigatoare oferta celor de la Vodafone Romania. Astfel, MDRT a incheiat un acord-cadru pe o perioada de 16 luni, a carui va­loare este de 216.387 de lei fara TVA.

'In cadrul procedurii de atribuire a acordului-cadru avand ca obiect «Servicii de telefonie mobila si telefoane mobile», din Bugetul de Asistenta Tehnica a Programului Ope­ra­tio­nal Regional au fost depuse doua ofer­te din partea operatorilor SC Vo­dafone Romania SA si SC Orange Ro­mania SA. Valoarea acordului-ca­­dru este cea din documentatia de atri­buire publicata in SEAP – 216.387,90 lei fara TVA. Subliniem ca este vorba despre o procedura de achizitie de telefoane mobile si servicii de telefonie mobila. In cadrul contractului-cadru se vor achizitiona un total de 190 de telefoane mobile, plus serviciile de telefonie mobila aferente. Oferta desemnata casti­ga­toa­re este cea depusa de SC Vodafone Romania?, potrivit MDRT. Din suma totala, pentru achizitionarea de telefoane este prevazuta suma de 140.000 de lei cu TVA, restul banilor fiind alocati pentru achizitionarea de servicii de telefonie mobila.

Astfel, 162 de angajati ai Auto­ri­ta­tii vor primi telefoane tip Nokia C3, daca ne luam dupa specificatiile tehnice trecute in caietul de sarcini. Astfel, cele 162 de telefoane trebuie sa fie dotate cu camera video si foto, cu rezolutie de 2 megapixeli, cu o greutate de 114 grame, numar de cu­lori ecran: 262.000, memorie interna 55 MB, timp de vorbire, mini­mum sase ore si de asteptare de 500 de ore, potrivit specificatiilor tehnice din caietul de sarcini.

In plus, 28 de angajati vor primit telefoane mai sofisticate, respectiv iPhone 4, potrivit specificatiilor teh­ni­ce din caietul de sarcini. Telefoa­ne­le trebuie sa fie dotate cu camera foto si video, cu rezolutie de 5 megapixeli, numar de culori ecran: 16 milioane, cu posibilitatea de a-ti vedea documentele, cu o greutate de 137 de grame. Pretul unui astfel de telefon variaza de la 2.500 la 3.300 de lei.

Daca acest anunt ar fi fost facut dupa data de 23 septembrie, cand a in­trat in vigoare noua atributie a Auto­­ritatii Nationale de Reglemen­ta­re si Monitorizare a Achizitiilor Pu­bli­­ce (ANRMAP), respectiv ve­ri­fi­ca­rea documentatiei de atribuire inain­te de postare pe SEAP, lucrurile ar fi stat altfel. 'Majoritatea do­cu­men­tatiilor de atribuire si a invi­ta­ti­ilor de participare contin unele crite­rii care duc la o anumita firma sau la o anumita societate. La o licitatie cu privire la achizitionarea de telefoane mobile ar fi normal sa scrie ca vor sa cumpere telefoane al caror pret este cuprins intre anumite valori, nicidecum sa dea detalii tehnice care sa duca la o anumita firma', ne-au explicat reprezentantii ANRMAP.

×