x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Udrea îi dă bani direct lui Bute pentru frunză

Udrea îi dă bani direct lui Bute pentru frunză

de Elena Stan    |    02 Noi 2011   •   15:36
Udrea îi dă bani direct lui Bute pentru frunză

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, sub semnatura Elenei Udrea, va da bani pentru promovarea brandului turistic al Romaniei in timpul meciului sustinut sambata viitoare de Lucian Bute in Canada.
De data aceasta banii vor ajunge direct la firma lui Lucian Bute, invitata de MDRT sa depuna oferta.

“Prin prezenta va rugam sa participati in calitate de ofertant la sedinta de negociere pentru atribuirea contractului de servicii de promovare a Romaniei ca destinatie turistica si a brandului turistic national, pe plan international, cu prilejul meciului pentru titlul mondial WBC (World Boxing Council) dintre Lucian Bute si Glen Johnson care va avea loc pe 5 noiembrie 2011 in Quebec', se mentioneaza in Invitatia de participare.

Firma aleasa de ministerul Elenei Udrea este Trans Lucian SRL, detinuta de Lucian Bute si Caus Gigi. “Firma noastra- Trans Lucian din Galati- a primit o inivitatie de participare de la ministerul dezvoltarii. Firma are doi asociati, eu (n.r. Caus Gici) sI Lucian Bute. Am facut o oferta, insa datele sunt confientiale. Nu ne intereseaza ca banii sunt de la bugetul de stat, mai multe amanunte va pot da cei de la minister', ne-a declarat Caus Gici, asociatul lui Bute in firma Trans Lucian.

Firma are 10 angajati si la obiectul de activitate are trecut “alte transporturi terestre de calatori', potrivit ultimelor informatii transmide catre Ministerul Finantelor. Trans Lucian a avut anul trecut o cifra de afaceri de 633.207 lei si pierderi de 187.844 de lei.

La meciul sustinut de Lucian Bute la Quebec, acesta trebuie sa poarte tricoul cu brandul turistic al Romaniei la antrenamentul public, la conferinta de dupa antrenament, la cantarul oficial, unde trebuie sa existe si un banner cu logoul Romaniei. De asemenea, sortul si halatul purtate de Bute vor fi branduite cu logo-ul Romaniei. La conferinta de dupa meci, Bute trebuie sa aiba o sapca cu logo-ul Romaniei.

Gala Bute de la Bucuresti anchetata de DLAF
Departamentul pentru Lupta Antifrauda i-a solicitat expres lui Rudel Obreja, in calitatea de organizator al galei Bute prin firma sa, sa prezinte o serie de documente, noteaza pe blog Catalin Tolontan. Informatia a venit chiar de la Rudel Obreja, prezent luni la Radio GSP. DLAF este departamentul care “asigura protectia intereselor financiare ale Uniunii Europene in Romania', conform definitiei date de Tratatul UE, si “unul dintre cele mai dificile corpuri de control',potrivit mai multor specialisti in fonduri europene.

“Mi-au cerut actele pina pe 3 noiembrie, desi eu am primit hirtia nu pe sediul firmei mele, ci de la ANS, mai tirziu. Le voi da actele, cite voi putea, pina pe 3 noiembrie', a spus el. Auditul facut de DLAF este complex, atit contabil, cit si legal. “In acest caz, probabil ca vor dori sa vada de ce ministerul a acordat evenimentul acestei firme, pentru ca, in legislatia europeana, notiunea de exclusivitate este neconcurentiala. Probabil ca vor dori sa vada atit cheltuielile, cit si veniturile inregistrate. In cazul actiunilor europene, veniturile se taie din finantare, dar sa vedem care vor fi rezultatele auditului in cazul galei profesioniste de box', a spus un om care a fost antrenat pe fonduri europene chiar la Bruxelles.

Aflat ieri la Radio GSP, Rudel Obreja a insistat pe ideea ca “nu am nimic de ascuns, dar mi s-ar parea normal sa cerceteze daca dau banii, altfel ce cerceteaza, o hirtie intre mine si minister?'. “Nu asa stau lucrurile. Daca accepti sa iei bani publici te supui unui anume regim de control', a precizat specialistul in fonduri europene. “Sint curat, totul e fara repros!', a mai spus Obreja, el declarind repetat ca ministerul ii va retine oricum din bani, ceea ce nu i se pare corect.

×
Subiecte în articol: lucian bute