x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Udrea transferă implementarea programelor CNI către autorităţile publice locale

Udrea transferă implementarea programelor CNI către autorităţile publice locale

17 Iun 2010   •   00:00

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a iniţiat un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care toate programele derulate de Compania Naţională de Investiţii (CNI) vor fi transferate către minister, iar implementarea lor va fi făcută de administraţiile publice locale.

"Contractele în curs vor fi de asemenea cesionate de către CNI consiliilor locale şi judeţene", au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Biroului de presă ai MDRT.

Proiectul de act normativ va fi promovat în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare, potrivit surselor citate.

Consiliile locale şi primarii urmează să răspundă de organizarea procedurilor de achiziţie publică şi de realizarea obiectivelor de investiţii.

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, a declarat la finele lunii mai că va cere Guvernului desfiinţarea CNI.

"Am decis să solicit în Guvern desfiinţarea CNI, din nevoia de a elimina orice suspiciune legată de cheltuirea banului public şi am decis să cer acelor politicieni care ocupă funcţii publice să renunţe la contractele cu CNI, în caz contrar le voi desfiinţa personal, asumându-mi orice risc", a spus atunci Udrea.

CNI este o societate comercială pe acţiuni, înfiinţată în 2001, care funcţionează sub autoritatea MDRT şi care execută programe de interes public sau social în domeniul construcţiilor în conformitate cu strategia MDRT. Principalii beneficiari ai acestor programe sunt autorităţile publice locale.

Programele CNI vizează construcţia de săli de sport, consolidarea şi reabilitarea sălilor de sport construite înainte de anul 2000, construirea de bazine de înot şi de patinoare artificiale, precum şi construire şi reabilitare de aşezăminte culturale.

×
Subiecte în articol: redactie