x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie UE va condamna acordul fiscal dintre Engie şi Luxemburg

UE va condamna acordul fiscal dintre Engie şi Luxemburg

14 Iun 2018   •   14:56
UE va condamna acordul fiscal dintre Engie şi Luxemburg

Comisia Europeană va solicita, în săptămânile următoare, autorităţilor din Luxemburg să recupereze de la grupul francez de utilităţi Engie mai multe milioane de euro sub formă de impozite neplătite, a declarat joi pentru Reuters o sursă din apropierea acestui dosar. 

Aceasta ar urma să fie cea de-a treia decizie a Comisiei Europene împotriva aranjamentelor fiscale convenite de Luxemburg cu mai multe companii multinaţionale şi a cincea decizie impusă împotriva unui stat membru al Uniunii Europene, pe lângă cele care au vizat Irlanda, Belgia şi Olanda, în cadrul politicii de combatere a strategiilor de optimizare fiscală. 

Decizia vine ca urmare a unei anchete care durează de doi ani. Comisia Europeană susţine că facilităţile fiscale acordate grupului Engie începând din 2008 au permis ca anumite tranzacţii financiare între subsidiarele Engie să fie tratate atât ca datorii cât şi ca fonduri proprii, astfel că filialele GDF Suez, fostul nume al Engie, au putut să plătească impozite mai mici, un avantaj care nu a fost oferit şi altor companii. 

Pe piaţa din România, Engie este prezentă în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: ue acord fiscal engie luxemburg