x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Un milion de euro din povesti pentru copii

Un milion de euro din povesti pentru copii

28 Sep 2004   •   00:00

Povestile aduc bani nu numai prin carti, filme sau jucarii. O firma din Bucuresti spera ca anul viitor sa obtina o cifra de afaceri de un milion de euro din realizarea de camere personalizate pentru copii.

ADRIAN MIHAI

"Facem design, creatie si ne ocupam de productie", spune Carmen Gallitziano, directoarea Gallitziano’s Kids’ Fantasy. Temele sunt in general din povesti. Firma a creat camerele lui Robinson Crusoe, Alladin, a Cenusaresei, a lui Batman sau a Omului Paianjen, dar si in-truchipari ale atmosferei din povesti precum "O mie si una de nopti" sau "Submarinul Galben". Segmentul de varsta este unul destul de larg, de la nou-nascuti si pana la 16 ani. Pe masura ce copilul creste, povestile se pot schimba si ele. Mobilierul din vechea poveste este luat de firma si vandut ca second-hand, iar pentru noul set firma ofera o reducere importanta de pret atunci cand parintii doresc sa redecoreze camera pentru a o adapta evolutiei copilului. Acest mod de decorare a camerelor ii face pe copii sa fie mai atasati de camerele lor si sa fie mai creativi, considera initiatoarea afacerii.

BUGET. Camera Cenusaresei, care contine patul in forma de pantof, sifonierul tip caleasca, calul pe post de suport pentru jucarii, noptiere si oglinda, birou si rafturi pentru jucarii, dar si decoruri pentru pereti se vindea saptamana trecuta, la un targ specializat in produse pentru copii, cu un pret promotional de 6.500 de euro. Pentru a se adresa si celor care au un buget mai mic intreprinzatorii s-au gandit si la cei care au elementele de mobilier deja cumparate. "Facem anumite modificari si le transformam in ce vrea copilul", spune Gallitziano. Totusi, si in acest caz parintele trebuie sa se pregateasca sa scoata din buzunar macar 1.000 de euro. In acest joc este atras si parintele, care isi poate pune si el amprenta asupra modului in care arata camera.

REZULTATE. Afacerea a inceput in urma cu opt luni. Ea a avut la baza atat pasiunea, cat si un studiu de piata. "Am vazut ca este o mare lipsa: preocuparea pentru copii", spune Gallitziano. Pana acum firma s-a ocupat mai mult de realizare si promovare. 20 de fetite costumate in ingerasi au mers prin Corbeanca, Baneasa si Pipera impartind invitatii si DVD-uri cu prezentarile camerelor. Scolile pentru cei cu bani sunt si ele in atentia firmei. Sunt deja cativa clienti care au dat comenzi.

DECOR

Camera "Submarinul Galben" are in componenta un pat chiar sub forma celebrului submarin in care copilul se poate inchide cu ajutorul unor jaluzele. Curiozitatea copilului este stimulata de faptul ca poate observa intreaga incapere prin intermediul unui periscop. Lustra este sub forma de ancora, peretii sunt populati cu fapturi marine evidentiate in relief. Partial transparent, biroul este taiat sub forma de valuri si tintuit de patru caluti de mare. Hainutele micutului pot fi depozitate intr-un sifonier transformat in epava unei corabii de pirati, cu carma si vele cu tot.
×
Subiecte în articol: economic