x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vacanţe de vară la jumătate de preţ

Vacanţe de vară la jumătate de preţ

de Elena Stan    |    28 Ian 2013   •   23:41
Vacanţe de vară la jumătate de preţ
Sursa foto: Thinkstock
Prin ofertele înscrieri timpurii puteţi beneficia de reduceri cuprinse între 10% şi 50% din preţul iniţial al pachetelor turistice
Agenţiile de turism oferă reduceri substanţiale persoanelor care îşi cumpără încă de acum pachetul turistic pentru vacanţa de vară. Astfel, aceştia pot cumpăra vacanţa de vară la preţuri reduse cu până la 30%-35%, în funcţie de perioada aleasă, de destinaţie şi de modul de achitare a pachetului turistic. Sub deviza “vacanţa de vară nu te mai «frige» la buzunar”, agenţia Mareea oferă reduceri de până la 30%, plus 5% discount suplimentar pentru grupuri. Agenţia practică reduceri cuprinse între 20% şi 35% pentru pachetele turistice din Grecia, Spania, Bulgaria şi între 14% şi 35% pentru staţiunile de pe litoralul românesc. De asemenea, agenţia practică reduceri de 10% şi la circuitele realizate cu autocarul. Astfel, pentru o vacanţă de şapte zile în Grecia, cu cazare la hotel de trei stele în regim all inclusiv, tariful variază de la 200- 330 de euro de persoană, cu plecare începând din luna mai şi până în august. Reducerea este de 25% dacă pachetul este achitat integral până la sfârşitul acestei luni. La hotelurile de patru stele, tarifele variază de la 390 şi 563 de euro de persoană pentru şapte nopţi de cazare, servicii all inclusiv, transport cu avionul, asistenţă turistică şi transferuri. Reducerea este de 20%. Specialiştii recomandă ofertele înscrieri timpurii, deoarece oferă avantaje turiştilor. 

“Recomand ofertele early booking, deoarece implică multe avantaje pentru turist, însă aceştia trebuie să fie precauţi atunci când aleg agenţia de turism, deoarece nu preţul este cel mai important, ci siguranţa şi calitatea serviciilor. O ofertă foarte interesantă pentru litoralul bulgăresc este reprezentată de combinaţia early booking- nopţi gratuite, gen stai şapte nopţi şi plăteşti cinci sau şase. Această ofertă asigură uneori reduceri de până la 50% faţă de preţul iniţial, mai ales pentru perioada de început de sezon, lunile mai- iunie”, ne-a declarat Sebastian Constantinescu, director general al touroperatorului Travel Planner. La această agenţie, avansul este de 30% din preţul pachetului, restul sumei urmând a fi achitat până la finalul perioadei de înscrieri timpurii, finalul lunii martie sau aprilie, în funcţie de hotelul ales. Astfel, pentru o vacanţă de şapte nopţi la Hotel Lion, de patru stele din staţiunea bulgărească Sunny Beach, plăteşti cinci nopţi şi stai şapte, beneficiind astfel de o reducere de 25%. Preţul unui astfel de pachet turistic este de 132 de euro de persoană, cu demipensiune. Oferta este valabilă la început de sezon, adică până în iunie. În cazul în care cazarea se face la Hotel Helena Park, de cinci stele, din aceeaşi staţiune, preţul este de 200 de euro de persoană pentru şapte nopţi de cazare, cu servicii all inclusive, adică cu circa 90 de euro mai puţin decât preţul iniţial. De asemenea, pentru o vacanţă de şapte nopţi în staţiunea Nisipurile de Aur, cu cazare la Hotel Madara, de patru stele, tariful este de 104 euro de persoană, cu 70 de euro mai puţin faţă de cât ar trebui să achitaţi fără reducerea early booking.

Oferte speciale în staţiunile balneare
Turiştii care vor merge în staţiunile balneare până pe 30 aprilie vor plăti, prin programele “O săptămână de refacere” şi “Hai la băi”, între 330 lei şi 650 de lei pentru o săptămână de cazare şi tratament, potrivit Organizaţiei Patronatelor din Turismul Balnear (OPTBR). Prin programul “O săptămână de refacere”, un pachet care include şase nopţi de cazare, două proceduri de tratament pe zi, mic dejun şi o consultaţie medicală costă 330 de lei de persoană la hotelurile de două stele şi 360 de lei la trei stele. Pentru varianta cu două mese pe zi, turiştii vor plăti 470 de lei pentru două stele şi 540 de lei la trei stele. “Hai la băi” include cinci nopţi de cazare cu pensiune completă, două proceduri pe zi, cinci zile de tratament şi o consultaţie medicală. Tariful este de 625 de lei la două stele şi 750 de lei la trei stele.

×
Subiecte în articol: vacante