x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vacanţe la munte la preţuri reduse

Vacanţe la munte la preţuri reduse

de Elena Stan    |    18 Ian 2008   •   00:00
Vacanţe la munte la preţuri reduse
Sursa foto: Karina Knapek/

Proprietarii pensiunilor mizează pe zăpadă şi preţurile reduse pentru a atrage turiştii la munte după perioada Sărbătorilor de iarnă. Preţurile la cazare au scăzut cu până la 50%. 

Extrasezon - Turiştii pot petrece cu bani mai puţini


Proprietarii pensiunilor mizează pe zăpadă şi preţurile reduse pentru a atrage turiştii la munte după perioada Sărbătorilor de iarnă. Preţurile la cazare au scăzut cu până la 50%. 

Hotelierii şi proprietarii pensiunilor turistice din ţară oferă tarife la jumătate din preţ faţă de perioadă Sărbătorilor de iarnă. “Faţă de un pachet turistic din perioada Sărbătorilor, acum tarifele sunt aproape la jumătate, deoarece atunci preţul includea şi mesele festive, spectacole, plimbări cu sania etc.”, a explicat Traian Bădulescu, purtător de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

 

RURAL. Peste tot în ţară au scăzut tarifele pentru vacanţe deoarece sunt foarte puţini oameni care îşi mai iau concediu acum după Sărbători. Proprietarii pensiunilor speră să mai atragă turişti datorită zăpezii şi a preţurilor mici practicate. “Pensiunile din zona Braşovului au scăzut preţurile cu circa 20% pentru această perioadă”, a declarat Mioara Stoian, preşedinte de onoare al Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural din România (ANTREC). De asemenea, pachetele turistice din oferta agenţiilor de turism pot fi achiziţionate la preţ redus. “După data de 15 ianuarie preţurile pachetelor turistice s-au calmat. Astfel, acestea au scăzut cu circa 15%-20%, iar până la sfârşitul lunii februarie sau începutul lunii martie estimăm ca tarifele sejururilor să fie mai mici cu 25%- 30% faţă de cele practicate în perioada Sărbătorilor de iarnă”, a declarat Traian Bădulescu, purtător de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

 

DESTINAŢII. Iubitorii sporturilor de iarnă sunt atraşi de staţiunile montane. Aşa se face că la fiecare sfârşit de săptămână în aceste zone structurile de cazare sunt aproape pline, având un grad de ocupare de 80%-85%. “Dacă în timpul săptămânii hotelurile şi pensiunile nu sunt pline, pentru week-end se fac rezervări cu o lună înainte. Turiştii care vor să meargă la munte la sfârşit de săptămână şi nu au rezervare făcută din timp îşi găsesc foarte greu cazare”, a spus Traian Bădulescu. Turiştii continuă să se înghesuie la pensiunile de pe Valea Prahovei şi din Poiana Braşov. “Cele mai atractive zone sunt Bran Moeciu, Râşnov, Prejmer, Săcele, Poiana Mărului şi Zărneşti. În perioada 2-3 februarie la Prejmer sunt aşteptaţi turişti mai mulţi deoarece se va desfăşura Festivalul Clătitelor. În timpul săptămânii gradul de ocupare este de 10%, iar la sfârşit de săptămână pensiunile sunt aproape pline, gradul de ocupare fiind de 85%”, a spus Mioara Stoian.

 

PREŢURI. Pensiunile din zona Braşovului practică tarife variate de la 50-150 de lei pe zi cu cazare şi pensiune completă. Pentru copii tariful este de 50 de lei pe zi cu cazare şi toate mesele incluse, iar pentru adulţi tariful variază de la 70-100 de lei de persoană pe zi cu pensiune completă, potrivit Mioarei Stoian. Pensiunea Magic din Harghita are reducere de 40% pentru grupurile mai mari de 20 de persoane pentru sejur de patru zile, cu pensiune completă. Proprietarul Pensiunii Valea cu Calea din Bran Moeciu are reducere 10% pe zi pentru sejururile mai mari de 5 zile. Aici costă 65 de lei pe zi de persoană cazarea cu demipensiune. Pensiunea Colţ de Rai, localizată la 15 Km de Bran, oferă 10% reducere la cazare de luni până joi, când tariful este de 120 de lei de persoană pe zi, iar la sfârşit de săptămână tariful este de 140 de lei de persoană pe zi.

 

Festivalul cumpărăturilor din Dubai

În perioada 24 ianuarie-24 februarie Dubaiul devine paradisul cumpărăturilor fără taxe, aici desfăşurându-se Festivalul cumpărăturilor. Pe tot parcursul festivalului pot fi achiziţionate produse de marcă la cele mai mici preţuri, reducerile ajungând până la 75% din preţ. Cumpărătorii au de unde alege deoarece aici găsesc 400 de magazine de bijuterii, două pieţe de produse electronice şi peste 25 de mall-uri de talie internaţională. Preţul pentru cazarea o noapte în hotelurile luxoase din Dubai variază de la 258 de euro de persoană la Hotelul Jumeirah Beach de şase stele la 515 euro de persoană la hotelul Burj al Arab de şapte stele. Tarifele includ cazarea în cameră dublă cu mic dejun. Preţul unei excursii în Dubai pentru o săptămână în perioada festivalului este  de 1.220 de euro  de persoană cu cazare la hotel de cinci stele în cameră dublă şi 1.580 de euro, cazare în cameră single, la agenţia Eurotravel TGV. Preţul nu include taxele de aeroport.

×
Subiecte în articol: economic persoană cazare