Vânzarea CEZ România va fi finalizată la jumătatea anului 2021
Achiziția CEZ România de către fondul de investiții MIRA se va finaliza în prima jumătate a anului 2021. Tranzacția va trebui să obțină aprobarea autorității de concurență de la Bruselles și de la Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), a precizat Ondrej Safar, directorul general al CEZ România.
Contractul a fost semnat pe 22 octombrie.
Activele din România au fost vândute de CEZ Group fondurilor administrate de Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA). Este vorba despre 7 societăți, printre care rețeaua de distribuție a energiei electrice și parcul eolian Fântânele-Cogealac
"CEZ rămâne activ în România, dezvoltându-şi portofoliul de servicii energetice. Vânzarea activelor CEZ din România către fondurile administrate de MIRA a fost aprobată de Consiliul CEZ Group la doar 13 luni de la demararea procesului de vânzare. CEZ Group şi MIRA au ajuns la un acord de vânzare care priveşte toate cele 3 segmente de afaceri incluse în tranzacţie: distribuţia de energie electrică, furnizarea de energie şi portofoliul operaţional de energie regenerabilă. Cele 7 companii vizate de tranzacţie sunt: Distribuţie Energie Oltenia, Ovidiu Development, Tomis Team, MW Team Invest, CEZ Vânzare, TMK Hydroenergy Power şi CEZ România. CEZ Group rămâne activ în România, concentrându-se pe activitatea de trading de energie (CEZ Trade) şi servicii energetice (High-Tech Clima)", arată societatea.
CEZ România deține 9 companii: Distribuţie Energie Oltenia, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, CEZ ESCO România, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development şi TMK Hydroenergy Power. Deține cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, în regiunea Dobrogei, la Fântânele, Cogealac şi Grădina. În aces-a s-au investit 1,1 miliarde de euro şi est4e alcătuit din 240 de turbine eoliene, cu o putere totală instalată de 600 MW. Au fost puse în funcțiune, la capacitate totală în 2012.

Ştiri din .ro
Mișcare importantă pe piața financiară. BNR a redus dobânda cheie la 1,25% pe an
4 pași pe care trebuie să îi parcurgi înainte de a închiria un autocar sau microbuz
Economia mondială se va redresa greu din cauza celui de-al doilea val al pandemiei
Ce produse s-au scumpit cel mai mult în decembrie 2020
Cum pot folosi companiile banii obținuți din granturi
Ce produse și servicii s-au scumpit cel mai mult în luna decembrie 2020
(P) Cum poți economisi bani folosind reduceri, vouchere și cupoane online
Inflația s-a situat la 2,1% în decembrie 2020. ALimentele s-au scumpit cu 3,24%
(P) Principalele tipuri de furtunuri industriale și stocul generos de la Tehnovest
Principalele motive pentru care să apelezi la un detectiv privat
Tendința de a trata toți angajații la fel
