x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vânzările Dacia din Marea Britanie au crescut cu aproape 63%

Vânzările Dacia din Marea Britanie au crescut cu aproape 63%

04 Noi 2016   •   12:08
Vânzările Dacia din Marea Britanie au crescut cu aproape 63%
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au înregistrat o creştere de 1,4% în octombrie, datele sugerând o atenuare a incertitudinilor provocate de ieşirea ţării din Uniunea Europeană (Brexit), transmite Reuters. 

Livrările au urcat luna trecută la 180.168 unităţi, pe fondul majorării cererii din partea companiilor, care a compensat scăderea vânzărilor către consumatorii individuali, a anunţat vineri Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT). În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Vauxhall Astra, Nissan Qashqai, Volkswagen Golf şi Audi A3. 

În octombrie, Dacia a vândut 2.280 de vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 62,7% faţă de perioada similară din 2015, când a înmatriculat 1.401 de unităţi. 

"Creşterea vânzărilor în octombrie, deşi moderată, este o veste bună. Ratele scăzute ale dobânzilor, pachetele financiare accesibile şi o serie de modele noi atractive au atras cumpărătorii în showroom-uri, iar acum aşteptăm de la Guvern să ia măsuri pentru a menţine încrederea companiilor şi a consumatorilor individuali", a afirmat directorul general al SMMT, Mike Hawes. 

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut în primele zece luni din acest an cu 2,5%, la 2,33 milioane de unităţi. În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Ford Focus, Volkswagen Golf şi Nissan Qashqai. 

În perioada ianuarie - octombrie 2016, Dacia a vândut pe piaţa britanică 23.303 de vehicule, în creştere cu 6,5% faţă de perioada similară din 2015, când a înmatriculat 21.787 de unităţi. 

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Dacia vanzari dacia in marea britanie