x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Veşti proaste pentru Gruia Stoica: GFR trebuie să achite până luni 170 de milioane de euro pentru privatizarea CFR Marfă

Veşti proaste pentru Gruia Stoica: GFR trebuie să achite până luni 170 de milioane de euro pentru privatizarea CFR Marfă

09 Oct 2013   •   17:48
Veşti proaste pentru Gruia Stoica: GFR trebuie să achite până luni 170 de milioane de euro pentru privatizarea CFR Marfă

Termenul de finalizare a privatizării CFR Marfă nu a fost prelungit de Guvern în şedinţa de miercuri, astfel că, în lipsa unei alte decizii, Grup Feroviar Român va fi obligat să achite cel târziu luni încă 170 milioane euro pentru 51% din acţiuni, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.

"Problema legată de o amânare a termenului de privatizare a CFR Marfă nu a figurat pe agenda şedinţei de guvern şi nici nu a fost luată în discuţie în timpul întregii şedinţe", au declarat mai multe surse participante la şedinţă.

Sursele citate mai afirmă că, la acest moment, pentru perioada următoare nici nu este programată o eventuală şedinţă specială de guvern pe această temă.

Contactaţi de Mediafax, reprezentanţii Ministerului Transporturilor nu au dorit să comenteze informaţia.

GFR, controlat de Gruia Stoica, a virat săptămâna trecută 90,4 milioane de lei (aproximativ 20 milioane de euro) într-un cont escrow deschis la Banca Transilvania, suma reprezentând 10% din preţul de cumpărare a 51% din acţiunile CFR Marfă deţinute de stat, condiţie prealabilă pentru finalizarea procesului de privatizare. Anterior, GFR a depus o garanţie de 10 milioane euro pentru participarea la privatizare.

Ministerul Transporturilor a elaborat un proiect de hotărâre de guvern în baza căruia termenul pentru finalizarea privatizării CFR Marfă ar urma să fie amânat până la 20 decembrie.

În nota de fundamentare a proiectului se precizează că prin amânarea termenului se vizează asigurea parcurgerii perioadelor necesare pentru completarea de către cumpărător a documentelor depuse prin notificarea Consiliului Concurenţei şi emiterea deciziei din partea autorităţii de concurenţă, dar şi pentru formalităţile de înregistrare la Registrul Comerţului a reducerii capitalului social al CFR Marfă.

Luni, preşedintele Traian Băsescu a declarat că orice om care priveşte la modul în care se desfăşoară procesul de privatizare a CFR Marfă poate considera că, mai devreme sau mai târziu, acesta va face obiectul unei anchete.

×
Subiecte în articol: privatizarea cfr marfa gfr gruia stoica