x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Viaţa pe credit devine realitate

Viaţa pe credit devine realitate

de Jurnalul National    |    03 Sep 2007   •   00:00

Imprumuturile "reincărcabile" permit clienţilor să plătească rate la acelaşi credit pănă ies la pensie. Băncile permit clienţilor să obţină noi sume de bani prin reintregirea creditelor acordate in trecut, care au fost parţial rambursate. Dezavantajul este că datoria faţă de bancă rămăne aceeaşi, astfel că se plăteşte mai multă dobăndă.

Noi bănci au inceput să ia in vizor creditul reincărcabil, lansat pe piaţa romănească la inceputul lui 2006. Acesta este de fapt un credit mai vechi, pe care banca il realimentează. Suma de bani pe care clientul o poate solicita depinde de rambursările efectuate pănă la momentul refinanţării. In general, valoarea reincărcată nu poate depăşi diferenţa dintre valoarea iniţială a creditului şi soldul curent.

Cu această ocazie, perioada de creditare se poate prelungi, astfel incăt rata lunară să rămănă aceeaşi. Iar dacă un client apelează in mod repetat la reincărcare, el ar putea folosi banii băncii pănă cănd atinge vărsta maximă acceptată la acordarea creditelor, care este in general fixată la 65 de ani. Ce acte sunt necesare pentru reincărcarea creditului, care sunt avantajele şi dezavantajele aduse de acest tip de credit şi care sunt băncile care oferă acest produs, aflaţi din revista Săptămăna Financiară.

×
Subiecte în articol: economic