x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie „Vicecampionii” UE la scăderea producţiei

„Vicecampionii” UE la scăderea producţiei

de Valentin Gros    |    13 Dec 2019   •   18:00
„Vicecampionii” UE la scăderea producţiei
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

România a înregistrat în octombrie o scădere a producţiei industriale de 3,9% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, declin ce ne plasează pe al doilea loc în Uniunea Europeană, la egalitate cu Estonia şi Slovacia, care au avut aceeaşi involuţie. Cea mai severă diminuare a fost raportată de Germania (6,3%).

Cele mai mari creşteri au fost consemnate în Ungaria (6,5%), Irlanda (5,9%) şi Polonia (3,4%), potrivit datelor Eurostat.

Producţia industrială a coborât cu 2,2% în zona euro şi cu 1,7% în întregul spaţiu comunitar, în octombrie, comparativ cu perioada similară din 2018.

Comparativ cu septembrie 2019, producţia industrială a scăzut în octombrie cu 0,5% în zona euro şi cu 0,4% în Uniunea Europeană. 

Cele mai mari creşteri lunare ale producţiei industriale în octombrie au fost raportate în Portugalia (3,1%), Slovenia (2%) şi Polonia (1,1%), cea mai semnificativă scădere fiind înregistrată în Danemarca şi Grecia (ambele cu minus 2,6%), Letonia şi Lituania (ambele cu minus 2,3%). 

România a înregistrat în octombrie un declin lunar de 2% al producţiei industriale, după un avans de 0,5% în septembrie.

 

×