x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Videanu: "Există riscul unei noi crize a gazului din iarnă"

Videanu: "Există riscul unei noi crize a gazului din iarnă"

15 Iun 2009   •   00:00

După recesiunea anunţată de preşedintele Traian Băsescu, un alt pericol pândeşte România. Ministrul Economiei Adriean Videanu susţine că există riscul unui blocaj financiar la nivelul furnizorilor de utilităţi. Este vorba în primul rând de Romgaz şi de furnizorii de electricitate.



Membrii coaliţiei de guvernare caută soluţii pentru evitarea unei eventuale crize a gazelor la iarnă. În condiţiile disputei dintre Rusia şi Ucraina pe tema gazelor, Ministerul Economiei se aşteaptă la declanşarea unui blocaj la nivelul furnizorilor de utilitati.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu a anunţat ca primă măsură, înmagazinarea la capacitate maximă a rezervelor de gaze, păcură şi de cărbune, informează antena3.ro.

Premierul rus Vladimir Putin a avertizat, încă de la începutul acestei luni, că livrările de gaze către Europa, prin intermediul Ucrainei, ar putea fi oprite la sfârşitul lunii iunie sau începutul lui iulie, dacă oficialii de la Kiev nu vor plăti gazele stocate în depozitele subterane. (V.A)

×
Subiecte în articol: economic