x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Volksbank cere despăgubiri Guvernului şi ANPC pentru OUG 50

Volksbank cere despăgubiri Guvernului şi ANPC pentru OUG 50

de Vali Blanaru    |    30 Mar 2011   •   17:02

Volksbank România a solicitat în instanţă despăgubiri de la Guvern şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului pentru daunele provocate de OUG 50/2010 privind creditele populaţiei, indicând o sumă iniţial determinabilă de aproximativ un milion de euro, potrivit unor surse oficiale.

"În cadrul procesului în care a solicitat anularea Ordonanţei 50/2010, Volksbank a solicitat despăgubiri Guvernului pentru pagubele înregistrate ca urmare a promovării şi aprobării actului normativ. Executivul a primit foarte rău această cerere, mai ales că ordonanţa a fost modificată în Parlament în sensul cerut de băncile comerciale, iar legea a fost promulgată de preşedintele Băsescu", au declarat declarat surse guvernamentale.

Reprezentanţii Volksbank România au confirmat informaţia, dar nu au dorit să ofere alte detalii.

Banca a cerut în septembrie anul trecut printr-o acţiune în contencios administrativ suspendarea Ordonanţei 50/2010 privind creditele populaţiei, dar Curtea de Apel Bucureşti a respins acţiunea ca neîntemeiată.

Ulterior, banca a introdus tot la Curtea de Apel Bucureşti şi tot în contencios administrativ o cerere de anulare a OUG 50/2010, în cadrul căreia a formulat şi pretenţiile împotriva statului român.

Potrivit unor surse judiciare, suma înscrisă în cererea de chemare în judecată nu reprezintă valoarea finală a pretenţiilor băncii, ci doar pagubele determinabile la momentul respectiv, iar valoarea despăgubirilor ar putea fi mult mai mare.




×