x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri O eroare a Revolut a permis hoţilor să fure 20 de milioane de dolari

O eroare a Revolut a permis hoţilor să fure 20 de milioane de dolari

de Redacția Jurnalul    |    09 Iul 2023   •   21:10
O eroare a Revolut a permis hoţilor să fure 20 de milioane de dolari
Sursa foto: Hepta

O deficienţă în sistemul de plăţi al Revolut din SUA a permis infractorilor să fure peste 20 de milioane de dolari pe parcursul mai multor luni înainte ca societatea să poată închide breşa, scrie FT, potrivit Ziarului Financiar.

Incidentul, care nu a fost încă dezvăluit public, este posibil să adauge şi mai multă presiune asupra fintechului, care s-a confruntat cu o serie de plecări de la nivel de conducere şi cu un audit cu rezerve din partea BDO, în timp ce aşteaptă o licenţă bancară în Marea Britanie.

Problema a pornit de la diferenţele dintre sistemele de plată europene şi americane, ceea ce a însemnat că, atunci când anumite tranzacţii erau refuzate, Revolut ar fi rambursat în mod eronat conturile, dându-le propriii bani, potrivit a trei persoane care au cunoştinţă de situaţie.

Deşi Revolut a recuperat o parte din cei aproximativ 23 de milioane de dolari furaţi prin urmărirea unora dintre cei care au luat fonduri, pierderea netă a fost de aproximativ 20 de milioane de dolari - echivalentul a aproape două treimi din profitul său net anual în 2021, au adăugat persoanele respective.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Revolut furt