x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Florian Ghimpu, între "Ratatouille" şi Copiii spun lucruri trăsnite"

Florian Ghimpu, între "Ratatouille" şi Copiii spun lucruri trăsnite"

de Anca Nicoleanu    |    27 Sep 2012   •   18:43
Florian Ghimpu, între "Ratatouille" şi Copiii spun lucruri trăsnite"
● Jurnalul National: Care sunt intrebarile pe care copiii ti le adreseaza cel mai des?
● Florian Ghimpu: Chiar daca in timpul emisiunii, copiii sunt cei care raspund la intrebari, sunt si situatii in care ei pun intrebari, fiecare in functie de interesul lui. De exemplu: "Ce cauta macaraua asta mare in studio?", "Pot sa-mi suflu nasul?", "Pot sa-ti spun un secret? La ureche sa nu auda cei din sala!!"

● Dar cele mai simpatice raspunsuri de pana acum, la inregistrarile emisiunii "Copiii spun lucruri trasnite"?
● La intrebarea ce vrei sa te faci cand o sa fii mare, am avut doua raspunsuri trasnite. Un baietel a spun "dintiolog", iar altul, "aviatorist". Insa memorabila ramane o fetita care a raspuns la intrebarea "De ce imbatranesc oamenii?": "Oamenii imbatranesc pentru ca se spala pe fata cu apa calda!!" Deci, am descoperit elixirul tineretii. A mai fost un baietel, in varsta de sapte ani care, la intrebarea "Ce ti-ar placea sa devina cei 12 copii pe care ii doresti, cand vei fi tata?, a raspuns "Turci!!"

● Copiii s-au obisnuit cu Iantu in postura de prezentator al show-ului. Ce arme secrete ai ca sa-i faci sa-l uite?
● Nu am scopul acesta, de-al face uitat pe Virgil Iantu, nu fac decat sa continui, in stilul meu, minunata treaba facuta de el.

● Ai mai lucrat cu copiii? Nu te capiaza, uneori?
● Am mai prezentat, cu aproximativ 6 ani in urma, emisiunea interactiva pentru copii, "Hugo", tot la Prima TV. Din 1997 pana acum vreo 2 ani, am prezentat sute de evenimente publice destinate copiilor, ocazii cu care am invatat intr-adevar sa comunic cu ei, sa-i controlez, sa le starnesc curiozitatea, sa le captez atentia si sa-i si distrez. Nu ma "capiaza", dar o pauza din cand in cand e binevenita, atat pentru ei, cat si pentru mine.

● Aproape toate filmele celebre de desene animate care au ajuns la noi au avut parte, la dublaj, de vocea ta: Cars, Toy Story, Kung Fu Panda, Madagascar, Ratatouille, Shrek. Si ai o fetita, Maria. Cum reactioneaza ea cand iti recunoaste vocea in aceste filme?
● Sunt actor de dublaj, dar si regizor de dublaj, la cel mai bun studio de dublaj din tara, "Ager Film". Maria? Deja a devenit experta in recunoasterea vocilor, atat a mea cat si a altor actori din studio. S-a obisnuit, insa imi mai arunca o privire cu subinteles: "Hai, mai, tati, Doamne, ce te mai prostesti!!", atunci cand ma aude cum ma prostesc pe unele personaje mai galagioase.

● Acasa, te roaga sa imiti vreun personaj?
● Nu ma roaga, imi "impune" sa fac tot felul de voci, mai ales cand ii citesc povesti seara. Acestea nu mai au niciun farmec daca nu sunt interpretate.

● Ce personaj de animatie iti place acum? Dar Mariei?
● Nu pot spune ca m-am atasat de vreun personaj, fiind "obligat", prin natura meseriei, sa gasesc farmecul in fiecare. Insa Linguini din "Ratatouille" sau Mike Wazawski din "Compania Monstrilor" (Monsters Inc. – jucat de Billy Cristal), chiar si Fulger McQueen sau Leul Alex din "Madagascar" mi-au intrat pe sub piele. Maria e cu printesele Disney, este fan Selena Gomez, are preferinte foarte variate.

● De ce sa ma uit din 2 octombrie la "Copiii spun lucruri trasnite"?
● Este simplu, vei uita de toate problemele din viata de zi cu zi privind copilaria in adevaratul si cel mai curat, cinstit, pur sens al ei. Inocenta si inventivitatea unui copil nu pot fi comparate cu nimic, efectul este unul garantat: distractie!

×