x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii ASF: Mai multe companii neautorizate au fost active pe piaţa asigurărilor de garanţii

ASF: Mai multe companii neautorizate au fost active pe piaţa asigurărilor de garanţii

20 Iun 2022   •   10:40
ASF: Mai multe companii neautorizate au fost active pe piaţa asigurărilor de garanţii

Mai multe entităţi care nu sunt autorizate să desfăşoare activitate de asigurare au fost active în ultima perioadă la nivelul pieţei de asigurări din România, precum TCS Insurance Company Of Ireland dac, potrivit informaţiilor transmise de ASF.

„ASF precizează că entităţile care au dreptul să desfăşoare activitate pe teritoriul României, prin intermediul libertăţii de a presta servicii, precum şi în baza dreptului de stabilire, pot fi identificate în cadrul Registrului asigurătorilor şi intermediarilor din SEE, care poate fi consultat pe pagina web a ASF. În acest context, ASF informează că societatea TCS Insurance Company Of Ireland dac, înscrisă în cadrul Registrului, nu a emis până în prezent poliţe pe teritoriul României. Prin urmare, activităţile de intermediere în asigurare, derulate în numele acestei societăţi în România, nu sunt desfăşurate conform prevederilor legale“, susţine reprezentanţii ASF.

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, s-a întâlnit în perioada 13 ñ 15 iunie, la Roma, cu preşedintele CONSOB (Commissione Nazionale per le Societ‡ e la Borsa - Comisia Naţională a Societăţilor şi Bursei de Valori), Paolo Savona, şi cu preşedintele IVASS (Istituto per la Vigilanza sulle Assicurazioni - Institutul de Supraveghere a Asigurărilor), Luigi Federico Signorini, conform ASF.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: asigurari