x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Bazele gestionării finanțelor personale: Cum să începeți

Bazele gestionării finanțelor personale: Cum să începeți

27 Dec 2023   •   10:46
Bazele gestionării finanțelor personale: Cum să începeți

Pentru a obține independența financiară, trebuie să adoptați o abordare cuprinzătoare a planificării financiare.

Procesul de gestionare financiară include bugetarea, investițiile, contabilitatea și analiza situațiilor financiare. Serviciul financiar https://onlinecredite.ro a întocmit o listă de verificare cu privire la modul în care puteți începe să vă gestionați banii personali.

Ce trebuie de făcut?

Trebuie să începeți cu o planificare atentă a bugetului dumneavoastră. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă calculați veniturile preconizate și să vă estimați cheltuielile. Dacă cheltuielile sunt mai mari decât veniturile, sunt două opțiuni: să reduceți cheltuielile inutile (dacă există) sau să găsiți o nouă sursă de venit care nu numai că va acoperi cheltuielile, dar vă va permite să economisiți bani în conturile de economii.

Nu uitați să vă dezvoltați educația financiară. Cu cât mai bine înțelegeți aspectele financiare, cu atât mai ușor vă va fi să luați decizii întemeiate. Studiați principiile de bază ale investițiilor, impozitării și gestionării datoriilor.

Creați un fond de rezervă. Acesta va ajuta la acoperirea cheltuielilor neprevăzute, cum ar fi facturile medicale sau repararea mașinii, fără să recurgeți la programele de credit.

Care sunt aspectele legate de gestionarea finanțelor personale care trebuie luate în considerare în continuare:

·        investirea banilor economisiți. Dacă banii stau degeaba, atunci aceștia își pierd valoarea inițială din cauza inflației, așa că trebuie să investiți pentru a vă proteja de aceasta;

·        gestionarea datoriilor. Microcreditele de la Credit7 trebuie utilizate în mod rațional, de exemplu, să le investiți;

·        dacă este posibil, trebuie să formați un venit pasiv cu creștere de capital. Puteți investi banii în titluri de valoare, criptomonede sau în coin-stacking - echivalentul digital al unui depozit bancar, dar cu o dobândă mai mare.

Pe măsură ce veniturile dumneavoastră cresc, încercați să nu măriți cheltuielile inutile. Dacă ați făcut investiții, nu uitați să le monitorizați. Trebuie să verificați periodic eficiența fondurilor investite. Dacă investiția nu mai generează venituri, trebuie să o înlocuiți cu una mai promițătoare. 

Faceți un audit regulat al finanțelor dumneavoastră: calculați raportul venituri/cheltuieli, realocați bugetul. Revizuiți-vă periodic finanțele pentru a vă asigura că vă respectați planul și că vă mențineți pe drumul cel bun.

Gestionarea finanțelor este importantă atât pentru afaceri, cât și pentru persoane fizice, deoarece ajută la asigurarea stabilității financiare. Repartizarea fondurilor vă va ajuta să utilizați în mod corespunzător resursele pentru a vă atinge obiectivele.

×