x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Ce este un broker și de ce ai nevoie de ajutorul lui

Ce este un broker și de ce ai nevoie de ajutorul lui

05 Apr 2022   •   18:39
Ce este un broker și de ce ai nevoie de ajutorul lui

Te-ai întrebat vreodată dacă există o diferență între un agent de bursă și o agenție de brokeraj online? Dar care este scopul acestora și dacă ai sau nu nevoie de ajutorul lor pentru a investi la bursă? În rândurile de mai jos ne-am propus să-ți răspundem la toate aceste întrebări.

Un broker, sau un consilier de investiții, este o persoană fizică sau companie autorizată care oferă consultanță clienților interesați de investiții. Acești ajută persoanele care apelează la ei să cumpere și să vândă acțiuni, fonduri tranzacționate la bursă (ETF) și alte valori mobiliare pe piețele majore, astfel încât pierderile să fie minime. 

Pe de altă parte, un broker online (denumit uneori broker de discount sau investitor direct) este o firmă de brokeraj autorizată care le pune investitorilor la dispoziție o platformă pe care o pot utiliza pentru a cumpăra și vinde acțiuni și alte titluri de valoare pe cont propriu. Brokerii online nu oferă consultanță în materie de investiții, dar pot pune la dispoziție instrumente și resurse pentru a-i ajuta pe investitori să ia propriile decizii. 

Mai există consilieri de investiții. Acestea sunt persoane autorizate care lucrează pentru o firmă de brokeraj autorizată și care oferă consultanță de investiții clienților. Aceștia vă pot ajuta să alegeți sau chiar vă recomandă în ce acțiuni merită făcută o investiție. Consilierii de investiții sunt plătiți, de obicei, cu un procent din activele pe care le gestionează sau pe bază de comision.

Mai sunt brokerii online. Acestea sunt firme licențiate care oferă platforme de tranzacționare online, împreună cu instrumentele necesare (acces la studii de piață) și alte resurse importante pentru investitorii începători, dar și pentru cei avansați.

De ce este bine să apelezi la brokeri actiuni Romania

Majoritatea investitorilor (fie că sunt novici sau experimentați) înțeleg că achiziționarea celor mai bune acțiuni de pe piață le poate aduce un mare succes financiar. Însă, într-o industrie în care există atât de multe opțiuni, nu este întotdeauna clar care sunt acele acțiuni care îți pot aduce profit, mai ales dacă ești la început de drum.

Prin urmare, poți face investiții singur, fără ajutor, dacă te mulțumești să obții randamente mici sau medii (asta în cazul bun), sau poți apela la ajutorul unui broker de acțiuni care să te îndrume către acele acțiuni care îți vor aduce cele mai bune profituri.

Așadar, dacă ești interesat de randamentele bune atunci este momentul să iei în considerare o relație de afaceri cu un broker de acțiuni bun înainte de a face investiția pe cont propriu.

Unii brokerii îți pot oferi acces direct la bursele de valori străine. Acest lucru îți va oferi posibilitatea de a investi la nivel internațional, astfel încât să poți lua cea mai bună decizie. 

Mulți brokeri de acțiuni recunosc valoarea acțiunilor, dar și alte tipuri de investiții, inclusiv obligațiuni, fonduri mutuale și chiar produse de cont bancar. Prin urmare, brokerii bursieri de top îți pot oferi un mediu unic pentru a te ocupa de toate nevoile financiare, permițându-ți să îți simplifici gestionarea banilor. 

În plus, brokerii au acces la resurse de cercetare valoroase pe care clienții le pot accesa pentru a obține mai multe informații despre investițiile care îi interesează. Aceste instrumente, la care nu poți ajunge altfel, îți oferă posibilitatea de a cântări diferite opțiuni și de a face cele mai bune alegeri pentru tine. 

×