x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Oferta record pe piata farma: 64 miliarde dolari pentru Shire

Oferta record pe piata farma: 64 miliarde dolari pentru Shire

25 Apr 2018   •   16:29
Oferta record pe piata farma: 64 miliarde dolari pentru Shire

Compania niponă Takeda Pharmaceutical este aproape de un acord privind achiziţionarea Shire Plc, lider global în domeniul bolilor rare, dupa ce si-a imbunatatit oferta la 46 miliarde de lire sterline (64 de miliarde de dolari), într-una dintre cele mai mari tranzacţii de până acum din industria farma.

 

Takeda a oferit echivalentul a 49 de lire sterline în numerar şi acţiuni pentru fiecare titlu Shire, cu aproape 25% mai mult decât preţul de la închiderea şedinţei bursiere de marţi.

Shire a informat că este pregătită să recomande acţionarilor să aprobe tranzacţia. Deşi sediul este la Dublin şi compania este listată la Bursa de la Londra, Shire are operaţiuni semnificative în SUA, de unde obţine peste două treimi din venituri.

Shire a anunţat că acţionarii vor deţine 50% din entitatea rezultată în urma fuziunii, acţiunile urmând să fie tranzacţionate în Japonia şi SUA.

În ultimii ani, Takeda a cumpărat în mod agresiv companii farmaceutice din Europa şi SUA, pentru a-şi extinde operaţiunile şi a compensa încetinirea de pe piaţa internă. AGERPRES

×