x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Obligaţiunile producătorului de conserve Prefera Foods vor fi listate la bursă

Obligaţiunile producătorului de conserve Prefera Foods vor fi listate la bursă

18 Mai 2021   •   16:40
Obligaţiunile producătorului de conserve Prefera Foods vor fi listate la bursă
Sursa foto: Rawpixel/Getty Images/iStockphoto

Producătorul de conserve Prefera Foods va lansa o emisiune de obligațiuni care vor fi listate la BVB, scrie ZF. Compania a lansat recent brandul Unfished cu preparate vegetale alternative la peşte.

„Ambiţia noastră este să îl ducem peste tot în Europa şi, de ce nu, pe alte continente. Pentru că suntem convinşi că această categorie va deveni o opţiune importantă în viitor, vom investi în distribuţia internaţională şi în creşterea capacităţilor de producţie pentru aceste tipuri de produse. Suntem pregătiţi în perioada următoare să susţinem această strategie de dezvoltare şi luăm în calcul, ca primul pas, emiterea de obligaţiuni ce vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti”, spune Raul Ciurtin, CEO-ul Prefera Foods.

În acest sens, compania a demarat deja discuţiile cu TradeVille.

Compania vrea să lanseze anul acesta brandul Unfished şi în Europa în contextul în care estimările experţilor evaluează că piaţa europeană a produselor pe bază de plante va ajunge la 7,5 miliarde euro în 2025.

Prefera Foods are o fabrică în localtatea Oejdea, județul Alba, unde compania produce conserve alimentar. Brandurile aflate în portofoliul companiei sunt Capricii şi Delicii sub care comercializează pateuri de ficat, paste vegetale din seminţe de floarea-soarelui, zacuscă, ciorbe şi mâncăruri gătite, şi mărcile Meniu, Rodna, Căluşar şi Atelier Mediaş.

Mediafax

×
Subiecte în articol: bvb prefera foods