x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Pasajul Piaţa Sudului, un veşnic şantier. Când va fi gata şi cum arată acum (GALERIE FOTO)

Pasajul Piaţa Sudului, un veşnic şantier. Când va fi gata şi cum arată acum (GALERIE FOTO)

05 Feb 2016   •   19:00
Pasajul Piaţa Sudului, un veşnic şantier. Când va fi gata şi cum arată acum (GALERIE FOTO)
Sursa foto: Foto: forum.metrouusor.com/user misterr

Pasajul subteran de la Piața Sudului reprezintă unul dintre cele mai mari eșecuri ale Primăriei Capitalei.

Proiectul făcea parte din cele opt obiective ale Municipalității care ar fi trebuit să se construiască din fonduri europene, dar din cauza întârzierilor de execuție municipalitatea a pierdut și finațarea europeană.

Pentru că nu a fost terminat până la 31 decembrie 2015, așa cum prevedea contractul, Primăria Capitalei a pierdut fonduri europene în valoare de 83.894.535,75 lei, sumă ce va fi acoperită din bugetul Primăriei Capitalei, pentru continuarea lucrărilor.

Termenul de finalizare a pasajului a fost extins până la 30 iunie 2016. Contractul a fost atribuit pe 8 mai 2014 și are o valoare de 109 milioane lei (aprox. 24 milioane euro), potrivit b365.ro.

CLICK PE IMAGINE, PENTRU GALERIA FOTO

Foto: forummetrouusor.com/user misterr
Foto: forummetrouusor.com/user misterr
Foto: forum.metrouusor.com/user misterr

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului se realizează pe direcţia Calea Văcăreşti – Str. Niţu Vasile şi va avea o lungime de 356 de metri, din care rampa spre Văcăreşti, 111 metri, iar rampa spre Niţu Vasile 85 de metri. Lungimea în subteran va fi de 85 de metri, iar înălţimea de 5 metri.

Pe direcţia strada Niţu Vasile - Calea Văcăreşti, de o parte şi de alta a pasajului rutier, vor fi realizate şi pasaje pietonale.

În plus, va fi construit şi un pasaj subteran pietonal care va face legătura între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiei de tramvai de pe Șos. Olteniţei. Un alt pasaj pietonal subteran va fi construit la capătul dinspre str. Niţu Vasile a pasajului rutier (intersecţie str. Niţu Vasile cu str. Secuilor).

×