Acțiunile au urcat cu 6%, performanța sa subliniind modul în care marile bănci - cu afacerile lor diversificate și cu active de mii de miliarde de dolari - au rezistat mai bine la criză decât băncile regionale.
Directorul general Jamie Dimon a spus că economia și consumatorul american rămân solide, dar a avertizat că această criză bancară i-ar putea determina pe creditori să devină mai conservatori și să aibă un impact asupra cheltuielilor de consum.
„Economia americană continuă să se afle pe baze în general sănătoase - consumatorii continuă să cheltuiască și au bilanțuri solide, iar companiile sunt în formă bună”, a declarat Dimon. „Cu toate acestea, norii de furtună pe care i-am monitorizat în ultimul an rămân la orizont, iar turbulențele din industria bancară se adaugă la aceste riscuri”.
Silicon Valley Bank și Signature Bank au dat faliment luna trecută, după ce deponenții și-au retras fondurile, marcând al doilea și al treilea cel mai mare colaps din istoria SUA.
JPMorgan a pus deoparte provizioane pentru pierderi din credite de 2,3 miliarde de dolari, în creștere cu 56% față de anul trecut. A raportat însă și o creștere de 52% a profitului, la 12,62 miliarde de dolari, sau 4,10 dolari pe acțiune, în primul trimestru din 2023.
Excluzând costurile excepționale, banca a câștigat 4,32 dolari pe acțiune, peste așteptările medii ale analiștilor, de 3,41 dolari pe acțiune, potrivit datelor Refinitiv IBES.