x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii România va primi 9,5 MILIARDE DE EURO din partea UE pentru investiţii

România va primi 9,5 MILIARDE DE EURO din partea UE pentru investiţii

10 Iul 2015   •   22:42

 România va primi aproape 9,5 miliarde de euro prin intermediul Programului Operaţional pentru Infrastructură Mare al României (POIM) - perioada 2014-2020, adoptat de Comisia Europeană, pentru investiţii în proiecte de mediu, energie şi transporturi, a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, reprezentanţa din România a CE.

"Comisia Europeană a adoptat Programul Operaţional pentru Infrastructură Mare al României (POIM), pentru perioada 2014 - 2020. POIM este un pachet major de investiţii, de aproape 9,5 miliarde de euro din fondurile regionale ale UE, bani ce vor fi investiţi în proiecte de mediu, energie şi transporturi. Programul reprezintă aproape jumătate din cele 23 de miliarde de euro alocate României prin politica de coeziune a UE. Luând în calcul şi cofinanţarea de la bugetul naţional, programul valorează peste 11,8 miliarde de euro dedicaţi creşterii economice şi creării locurilor de muncă", notează sursa citată.

Citește și IMM-urile din România pot beneficia de două noi programe de finanţare

Pe marginea acestei decizii, comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a afirmat că acesta reprezintă cel mai mare program operaţional al României şi al doilea din Europa, ca mărime.

"Acest pachet de investiţii, cel mai mare program operaţional al României şi al doilea din Europa, ca mărime, va contribui la dezvoltarea unui sistem de transport sustenabil şi ecologic, va proteja mediul şi va spori eficienţa energetică a ţării. Programul va consolida competitivitatea economică a României şi va aduce oraşele şi regiunile României mai aproape de Uniunea Europeană. Conexiunile feroviare şi rutiere mai bune vor crea, de asemenea, noi oportunităţi de afaceri, vor reduce costurile cu transportul mărfurilor şi timpul alocat călătoriilor de către noi toţi. Invit autorităţile să înceapă implementarea proiectelor cheie de infrastructură şi din domeniul resurselor naturale, care vor contribui decisiv la dezvoltarea României", a subliniat Creţu.

Te-ar putea interesa și A prezis moartea lui Ceaușescu și căderea turnurilor gemene. Află ce alte teribile profeții a „scris” părintele Arsenie Boca în fresca unei biserici

La rândul său, ministrul Fondurilor Europene a menţionat, în acest context, că.......................

Citește articolul integral AICI.

×