x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Sorin Grindeanu anunță 7 oferte pentru tunelul Meseș din Autostrada Transilvania

Sorin Grindeanu anunță 7 oferte pentru tunelul Meseș din Autostrada Transilvania

de Redacția Jurnalul    |    28 Aug 2023   •   22:00
Sorin Grindeanu anunță 7 oferte pentru tunelul Meseș din Autostrada Transilvania
Sursa foto: facebook

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că au fost depuse 7 oferte pentru construcția sectorului din Autostrada Transilvania care cuprinde și tunelul Meseș: „Fiecare dintre constructorii și proiectanții din România- Bosnia Herțegovina, Turcia și Italia au în față o imensă provocare”.

„Au fost depuse 7 oferte pentru construcția sectorului din Autostrada Transilvania care cuprinde și tunelul Meseș! CNAIR a anunțat astăzi depunerea pentru proiectarea și execuția subsecțiunilor Poarta Sălajului- Zalău (inclusiv Tunel rutier la profil de autostradă în zona Meseș) și Zalău- Nușfalău (cu o lungime totală de 41 de km). Fiecare dintre constructorii și proiectanții din România- Bosnia Herțegovina, Turcia și Italia care au depus oferte au în față lor o imensă provocare”, scrie pe Facebook Sorin Grindeanu.

„Vorbim de o lucrare extrem de complexă ce implică execuția faimosului Tunel Meseș (cu două galerii) în lungime de 2,89 km și cu 2 benzi de circulație pe sens, precum și construcția a 65 de viaducte, poduri și pasaje. Durata de realizare a contractului este de 78 de luni dintre care 18 luni destinate proiectării și 60 execuției. Sursa de finanțare va fi asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile”, încheie Grindeanu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×