x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri McDonald's refuză să renunțe la paiele din plastic în localurile sale

McDonald's refuză să renunțe la paiele din plastic în localurile sale

25 Mai 2018   •   12:05
McDonald's refuză să renunțe la paiele din plastic în localurile sale

Paiele din plastic vor fi folosite în continuare la băuturile carbogazoase oferite de McDonald's după ce gigantul american de fast-food a respins săptămâna aceasta un prim pas pentru retragerea acestora din localurile sale, relatează vineri EFE. 

Potrivit mass-media locale, acţionarii McDonald's au respins în adunarea lor anuală să facă un prim pas pentru a realiza această schimbare în cele peste 37.000 de localuri ale companiei după ce au studiat propunerea grupului de activişti SumOfUs care cerea să fie analizate riscurile utilizării acestor paie. 

Doar 7,65 % dintre acţionari au sprijinit măsura după ce compania a supus la vot propunerea, deşi McDonald's a precizat că acţionează pentru găsirea de alternative plasticului. 

"Se ştie că toate vietăţile marine (...) mănâncă plastic, iar atunci când acestea ajung în farfuriile noastre şi plasticul ajunge la noi", a declarat biologul marin Elaine Leung în cadrul întâlnirii cu McDonald's, notează SumOfUs pe contul său de Twitter. 

Potrivit ei, chiar şi enclavele cele mai izolate din lume au fost copleşite de plastic: "Din păcate, multe din aceste locuri sunt complet poluate cu plastic", subliniază Elaine Leung. Din totalul plasticului fabricat, doar 9 % a fost reciclat, motiv pentru că este nevoie 'urgent' ca toate companiile să-şi reducă "amprenta plasticului", a precizat experta. 

Potrivit SumOfUs, oamenii sunt responsabili în fiecare de 8 miliarde de kilograme de plastic care ajung în ocean.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: mcdonalds paie din plastic