x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Muzica a început!

Muzica a început!

de Cristiana Stamatescu    |    18 Sep 2011   •   21:00
Muzica a început!

Momentul mult asteptat de milioane de telespectatori a venit. Marea premiera a fenomenului X Factor Romania a avut loc in acest week-end la Antena 1, iar startul a insemnat audiente extraordinare. Emotii, ne­rab­dare, entuziasm. Acestea sunt cuvintele care definesc starea juratilor, a prezentatorilor X Factor, a concu­rentilor, a echipei si, cu siguranta, a milioane de telespectatori cand este vorba despre marea premiera X Factor Romania.

Atat sambata, cat si duminica, romanii au avut parte de momente exceptionale. Sambata, Dani i-a cerut uneia dintre concurente sa ii arate o schema din judo. Concurenta a iesit victorioasa cand aproape l-a trantit la pamant pe prezentatorul show-ului, insa nu si la finalul auditiei.

Una dintre cele mai puternice voci ale serii a fost cea a Irinei Florea. Tanara de doar 17 ani din Jimbolia a venit la auditii in Timisoara si a reusit sa impresioneze juriul cu vocea ei puternica, dar si cu prezenta scenica exceptionala. Irina a ales sa interpreteze piesa «This boots are made for walking» si l-a facut pe Adrian Sina sa exclame: 'Vreau sa platesc bilet la un concert de-al tau'. Adi nu a fost singurul jurat impresionat de prestatia de exceptie a Irinei. Mihai Morar i-a spus si el tinerei: 'Ai cantat ca un superstar'.

Daca cei doi jurati au fost impresionati de prestatia tinerei, Paula Seling a fost surprinsa de un concurent care, desi a povestit ca de regula canta muzica de petrecere intr-un restaurant, a uimit cu interpretarea sa ori­gi­nala a piesei lui James Brown, 'I feel good'. A ridicat Sala Palatului in picioare in timpul auditiilor si i-a convins pe toti ca merita sa mearga mai departe.

Din show nu au lipsit nici mo­mentele emotionante sau amu­zante. Telespectatorii le-au gustat din plin, varful de audienta atingand 28,6% share si 9,5% rating la nivelul targetului 15-54 urban. Unul dintre cele mai emotionante momente ale show-ului a fost interpretarea piesei Holograf, 'Fara ea', de un tanar din Timisoara. Momentul l-a facut pe Dani, unul dintre prezentatorii show-ului, sa lacrimeze, insa nu a convins-o pe Paula Seling sa voteze Da.

Show-ul a continuat si duminica seara, de la 20:20, cu o noua editie, in care telespectatorii au avut ocazia sa vada alte momente inedite din timpul auditiilor. Trimis de Papa impreuna cu familia sa intr-o misiune religioasa, Giampaola Picucci de 17 ani s-a mutat din Italia in Romania acum un an cu familia. A invatat limba foarte bine doar intr-un an si a venit la X Factor unde a obtinut trei de DA din partea juriului cantand melodia lui Michael Buble – 'Feeling good'. Un alt moment care a ridicat sala in picioare a fost cand Duo Voice a cantat Mariah Carey 'I ll be there for you'.

Paula Seling, Mihai Morar si Adrian Sina, impreuna cu Razvan si Dani au cutreierat tara in lung si in lat in cautarea romanilor cu factorul X, iar momentele la care au asistat ei pe parcursul a luni intregi de cautari au putut fi vazute sambata si duminica, de la 20:20, la Antena 1. Prin fata juriului au trecut in cele cinci saptamani de auditii peste 600 de concurenti, iar fenomenul X Factor a reusit sa cuprinda aproape 10.000 de oameni, veniti sa asiste la un show cum nu s-a mai auzit. Multi dintre ei au trecut pe la Razvan si Dani, cei care pe perioada auditiilor au ramas alaturi de sustinatorii concurentilor, incercand sa le diminueze emotiile sau sa ii consoleze, atunci cand a fost cazul. Fiecare concurent a avut dreptul sa vina in backstage cu sustinatorii lui, iar cat concurentii au incercat sa convinga juriul ca au factorul X, prezentatorii show-ului, Razvan si Dani, au fost alaturi de acestia si i-au ajutat sa treaca peste emotii.

Fara bariere de varsta sau stil, 'X Factor' a rasturnat audientele din intreaga lume, bucurandu-se de o incredibila popularitate in randul telespectatorilor. Pe langa oportunitatea de a-si schimba vietile, de a deveni cei mai cunoscuti artisti ai momentului si de a-si face vocea auzita, participantii au si o miza materiala pentru care pot lupta: 200.000 de euro, cel mai mare premiu din istoria show-urilor de televiziune din Romania, oferit de Orange.

×
Subiecte în articol: mass media