x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri O altfel de nuntă

O altfel de nuntă

de Sebastian S. Eduard    |    20 Oct 2011   •   21:00
O altfel de nuntă

Sezonul sapte din 'Tabu' continua sa exploreze unele dintre cele mai provocatoare comportamente, ritualuri si credinte din jurul lumii. Cuprinzand povesti despre dependenta si vieti traite in fantezie, legaturi amoroase dupa gratiile inchisorii si iubiri stranii, extremele frumusetii si cosmarul colectionarii compulsive de obiecte, serialul dezvaluie in amanunt o parte dintre cele mai bizare si controversate aspecte ale comportamentului uman. Filmat in HD, programul ajunge in Australia, Asia, Europa si cele doua Americi pentru a scoate la lumina adevarul despre tabuuri.

COMPULSIVII. Episodul din aceasta sambata este dedicat in totalitate colectionarilor compulsivi. Adica celor care aduna, si aduna, si aduna... fara a se intreba 'la ce foloseste?'. Traim intr-o socie­tate care pune pret pe consum, dar cei mai multi dintre noi stim cand am atins limita suficientei. Pentru altii insa, 'prea mult' nu exista. In Londra, Mark trebuie sa arunce vechiturile stranse in 15 ani in doar trei zile... sau va fi evacuat din casa. Atunci cand surorile sale vin sa faca curatenie, el ameninta sa saboteze intregul proces. Sylvia, in varsta de 70 de ani, aproape nu mai are loc in apartamentul sau din Anglia din cauza lucrurilor adunate, iar acum incearca o noua terapie pentru a vedea daca poate, in sfarsit, sa duca o viata curata. Jerry Webber detine doua milioane de discuri... si cumpara lunar alte cateva mii. Iubitor de muzica sau colectionar compulsiv? In plus, Pig Tales Animal Sanctuary din Florida este caminul a 389 de porci bolnavi si subnutriti. Cum va reactiona Lory, stapana lor paraplegica, atunci cand autoritatile vor hotari sa-i elimine?

Documentarul 'O altfel de nunta' este un portret fascinant al comunitatilor de romi si nomazi irlandezi din Marea Britanie contemporana. Alaturi de zona mainstream a societatii noastre, dar detasata de aceasta, exista o lume plina de contraste, in care vechile traditii se suprapun cu extravagantele lumii moderne. De la impartasanii ostentative pana la nunti grandioase, seria exploreaza viata romilor prin aceste momente de sarbatoare. Maritate adesea la scurt timp dupa ce implinesc 16 ani, fetele romilor considera ca nunta e cea mai importanta zi din viata lor. Ceremoniile sunt spectaculoase, iar tinerele mirese se intrec sa aiba rochii cat mai sofisticate. Insa, desi tinutele sunt adesea provocatoare, comunitatea respecta cu strictete valori traditionale: castitatea inainte de casatorie, tabu-ul copiilor 'din flori' si imposibilitatea de a divorta. Prezentand ritualuri si credinte ale unei comunitati remarcabile, aceasta serie fascinanta dezvaluie un univers aflat inca in conflict cu prejudecatile lumii noastre.

×
Subiecte în articol: mass media