x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri OMV a gasit gaze şi condensat în Marea Norvegiei

OMV a gasit gaze şi condensat în Marea Norvegiei

04 Apr 2018   •   14:11
OMV a gasit gaze şi condensat în Marea Norvegiei

Grupul petrolier austriac OMV, acţionarul majoritar al OMV Petrom, a anunţat miercuri că a finalizat forajele exploratorii la licenţele Hades şi Iris din Marea Norvegiei, unde a descoperit zăcăminte "semnificative" de gaze şi condensat.

 

Potrivit datelor preliminare, OMV estimează că în cazul Hades este vorba de o descoperire cuprinsă între 20 şi 115 milioane de barili echivalent petrol recuperabili, iar în cazul Iris de o descoperire cuprinsă între 20 şi 130 milioane de barili echivalent petrol recuperabili, informează un comunicat de presă al OMV.

"Sunt extrem de mulţumit de rezultatele forajelor care sunt o dovadă a competenţelor de foraj ale OMV. Hades şi Iris ar putea avea o mărime semnificativă, iar licenţele vor fi evaluate pentru a stabili potenţialul descoperirilor", a declarat directorul operaţional de la OMV Norge AS, Knut Mauseth.

Licenţele Hades şi Iris sunt amplasate în Marea Norvegiei, în apropiere de actuala infrastructură de la câmpurile Morvin şi Asgard, 244 kilometri nord-vest de Kristiansund. Adâncimea apei în zona este de 342 de metri.

Conform strategiei prezentate luna trecută de directorul OMV, Rainer Seele, grupul austriac are un buget de 10 miliarde euro pentru fuziuni şi achiziţii până în 2025. Pe lângă bugetul pentru achiziţii, OMV vrea să investească între 2 şi 2,5 miliarde de euro anual în perioada 2018 - 2025 pentru explorare, rafinare şi procesare de ţiţei şi gaze naturale într-un mod cât mai modern şi mai eficient posibil. AGERPRES

×