x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri OMV Petrom aprobă alocarea de dividende de 2,6 mld. lei din profitul net de anul trecut

OMV Petrom aprobă alocarea de dividende de 2,6 mld. lei din profitul net de anul trecut

de Redacția Jurnalul    |    25 Apr 2024   •   00:20
OMV Petrom aprobă alocarea de dividende de 2,6 mld. lei din profitul net de anul trecut

OMV Petrom, unicul producător local de petrol şi gaze, a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis miercuri distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul net înregistrat anul trecut, scrie Ziarul Financiar.

Randamentul este de 6%, ţinând cont aici de preţul actual de tranzacţionare al acţiunilor SNP. La începutul lunii februarie, când compania şi-a anunţat intenţia, randamentul ajungea la 7,1%.

Data de înregistrare pentru acţionari este pe 15 mai, plata urmând să aibă loc pe 5 iunie. În total, societatea inclusă în indicele de referinţă BET îşi va remunera acţionarii cu aproximativ 2,6 miliarde de lei.

Pentru 2023, OMV Petrom a raportat venituri din vânzări de 38,8 miliarde lei, în scădere cu 37% fată de nivelul din 2022, ca urmare a preţurilor în scădere ale mărfurilor şi a vânzărilor mai mici de energie electrică, în timp ce profitul net a fost de 4 miliarde lei, faţă de nivelul record de 10,3 miliarde lei atins anul anterior.

Acţiunile SNP au plus 20% anul acesta, faţă de 11% pe BET şi 8,6% în cazul indicelui energiei BET-NG, conform BVB.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: omv petrom dividende profit