x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Oreste: "Aş aborda Medicina Tradiţională Chineză la emisiunea Simonei"

Oreste: "Aş aborda Medicina Tradiţională Chineză la emisiunea Simonei"

de Anca Nicoleanu    |    05 Apr 2012   •   19:07
Oreste: "Aş aborda Medicina Tradiţională Chineză la emisiunea Simonei"
● Jurnalul National: De ce te-ai intors la Antena 2?
● Oreste Teodorescu: Pai, in primul rand, pentru ca am fost primit, si apoi, m-am simtit intotdeauna foarte apropiat de acest post, la nasterea caruia am participat si eu ca... asistent de moasa. Pentru mine, Antena 2 a devenit o anexa a locuintei mele sufletesti.

● De-ar fi sa realizezi, pentru o editie, "Traieste sanatos", ce teme ai aborda?
● As aborda Medicina Traditionala Chineza, fara de care umanitatea ar fi fost mult mai bolnava si... ratacitoare. Cand te gandesti ca tot arealul gandirii filosofice chineze, din trunchiul careia s-au nascut: acupunctura, fitoterapiile, medicina energetica, astrologia si Feng Shui-ul, a fost cuprins in dialogul dintre Imparatul Galben si primul sau ministru, te intrebi: ce-or fi discutat Basescu cu... Boc?

● Faci o emisiune aparte, cu subiecte aflate departe de "mondenul" care caracterizeaza postul tv. Cum te-ai "ratacit" printre atatea mondenitati?
● Eu nu m-am ratacit printre mondenitati, as putea spune mai degraba ca m-am regasit.

● Care consideri ca au fost cele mai reusite editii "Codul lui Oreste"?
● Au fost cele cu Alexandru Pargaru, un copil cu suflet de duhovnic, insa de la toti invitatii mei am avut enorm de multe de invatat...

● In emisiune vorbesti, printre altele, despre cum sa avem grija de spiritul nostru. Cum ai grija de trupul tau?
● Dimineata fac gimnastica energetica (o forma simpla de tai-ji), seara imi lucrez exercitiile de mobilitate, suplete si rezistenta musculara. Mananc putin si calitativ (alimente organice), respir si sunt calm... toate astea imi linistesc sufletul si aduc pace trupului.

● Esti prieten de-o viata cu Mircea Badea. Celor care se intreaba cum pot fi atat de buni prieteni doi oameni aparent atat de diferiti, ce le-ai raspunde?
● Prietenia inseamna complementaritate... deci este minunat cand oamenii sunt diferiti!

×